DRAMA U MOSKVI, SNAŽNA EKSPLOZIJA POTRESLA GRAĐANE: Naređena momentala EVAKUACIJA, ima POVREĐENIH (VIDEO)
Eksplozija u Moskvi, Foto: Printscreen/Telegram/Readovka

NAKON EKSPLOZIJE IZBIO POŽAR

DRAMA U MOSKVI, SNAŽNA EKSPLOZIJA POTRESLA GRAĐANE: Naređena momentala EVAKUACIJA, ima POVREĐENIH (VIDEO)

Eksplozija se dogodila u jednom skladištu pirotehničkih proizvoda u Zagorskoj optičko-mehaničkoj fabrici u Sergijevom Posadu

Objavljeno:

Snažna eksplozija u skladištu poznate fabrike potresla je u sredu građane Moskve!

Eksplozija se dogodila u jednom skladištu pirotehničkih proizvoda u Zagorskoj optičko-mehaničkoj fabrici u Sergijevom Posadu.

- Prema preliminarnim podacima na teritoriji preduzeća došlo je do eksplozije u skladištu pirotehničkih proizvoda - saopštilo je tužilaštvo Moskovske oblasti na svom kanalu na Telegramu.

Radnici fabrike i obližnjih magacina su hitno evakuisani.

Na pojedinim snimcima se vidi da je na okolnim zgradama polomljeno staklo na prozorima i da se iznad fabrike izdiže gust crni dim.

Lokalne vlasti navode da se eksplozija dogodila u skladištu pirotehnike koje je iznajmila treća kompanija. Uzrok detonacije je kršenje tehnoloških procesa.

Ministarstva za vanredne situacije saopštilo je da je 25 osoba povređeno i da su dve hospitalizovane. Nakon eksplozije izbio je požar na površini od 50 kvadratnih metara.

ZOMZ je inače vodeći proizvođač optičkih i optoelektronskih uređaja za agencije za sprovođenje zakona odnosno industriju i zdravstvo. Na listi proizvedenih proizvoda nalaze se oftalmološka oprema, dvogledi, ORL oprema i defibrilatori.

Bonus video:

01:02

DRAMA U NJUJORKU: Odjeknula eksplozija, urušila se garaža

(Espreso/ RIA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.