RUSI ČISTE GRAD OD TERORISTA: U Sankt Peterburgu uhapšeno šest osoba povezanih sa džihadistima!
Foto: Fonetap

nisu povezani sa napadom

RUSI ČISTE GRAD OD TERORISTA: U Sankt Peterburgu uhapšeno šest osoba povezanih sa džihadistima!

Pretresi su izvršeni u stanovima osumnjičenih gde su između ostalog pronađena islamistička i ekstermistička dela, navodi se u saopštenju
Objavljeno: 14:29h

Osumnjičeni su pokušavali da regrutuju osobe poreklom uglavnom iz centralne Azije da vrše zločine terorističke prirode, navodi se u saopštenju.

Ovo su prva hapšenja ruskih vlasti usmerena ka islamističkim krugovima od ponedeljka, kada je izveden napad na metro stanicu u Sankt Peterburgu, kada je ubijeno 14 ljudi.

Ruske vlasti su navele da ova hapšenja "za sada" nisu povezana sa osumnjičenim počiniocem napada na metro stanicu.

TERORISTIČKI NAPAD U RUSIJI: Eksplozija u metrou u Sankt Peterburgu, najmanje 10 mrtvih! Vlasti proglasile 3 dana žalosti!

Kako se navodi oni su nagovarali ljude da se pridruže ilegalnim oružanim grupama, uključujući i izvan Rusije i da učesvuju u aktivnostima organizacije Islamska država, i bivšeg Al Nusra Fronta, sirijskog ogranka Al Kaide, koji je sada preimenovan u Fateh al Šam.

foto: Fonetap

Pretresi su izvršeni u stanovima osumnjičenih gde su između ostalog pronađena islamistička i ekstermistička dela, navodi se u saopštenju.

IDENTIFIKOVAN TERORISTA: Iznenadiće vas odakle je čovek koji je postavio bombu u metrou u Sankt Peterburgu

Bombaš samoubica koji je izvršio napad u metrou identifikovan je kao 23-ogodišnji Akbaržon Džalilov, rođen u Kirgistanu. Prema kirgiskim vlastima on živi u Rusiji od 2011. i ima rusko državljanstvo.

foto: Printscreen/Twitter/Terror Events

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.