SREDNJOŠKOLKA (16) OTIŠLA NA PLIVANJE, 11 DANA KASNIJE JE PREMINULA: Dobila strašnu INFEKCIJU, nije joj bilo SPASA
Megan Ebenrot, Foto: Društvene mreže

užas

SREDNJOŠKOLKA (16) OTIŠLA NA PLIVANJE, 11 DANA KASNIJE JE PREMINULA: Dobila strašnu INFEKCIJU, nije joj bilo SPASA

Odvezli su je u bolnicu gde su je uveli u medicinski indukovanu komu, ali je već bilo prekasno

Objavljeno:

Tinejdžerka iz Džordžije umrla je nakon što se zarazila takozvanom "amebom koja jede meso" dok je plivala.

Srednjoškolka Megan Ebenrot (17) razbolela se nakon plivanja sa prijateljima u jezeru pored njene kuće u okrugu Mekdafi. Umrla je 11 dana kasnije, 22. jula, rekla je njena majka Krisi Ebenrot, preneo je "Indipendent".

- I dalje sam u šoku. Ali ne mogu da ćutim. Ona je bila izuzetna osoba – rekla je Meganina majka.

Ministarstvo javnog zdravlja Džordžije potvrdilo je smrt stanovnika države zbog amebe koja jede mozak, odnosno infekcije bakterijom Naegleria fowleri, iako nisu imenovali tinejdžerku. "Indipendent" navodi da se ova bolest širi kad voda u kojoj se ameba nalazi uđe osobi u nos i mozak. Uništava moždano tkivo, uzrokuje oticanje mozga i, obično, smrt. U SAD se svake godine registruju oko tri slučaja, prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti.

Meganina majka je rekla da se stanje njene ćerke brzo pogoršalo, da je imala migrene, groznicu i gubitak ravnoteže. Odvezli su je u bolnicu gde su je uveli u medicinski indukovanu komu, ali je već bilo prekasno.

- Imali smo najbolje lekare i medicinske sestre. Nikoga ne krivim – rekla je majka.

Kao uzrok smrti ustanovljena je infekcija mozga, prema Ministarstvu javnog zdravlja Džordžije. Stručnjaci navode da se simptomi infekcije baketrijom Naegleria fowleri obično razviju u roku od pet dana –glavobolja, groznica, mučnina i povraćanje, koji prerastu u ukočenost, napade i komu. Bolest napreduje brzo i obično uzrokuje smrt za pet dana. Iako je rizik, kako se navodi nizak, stanovnici treba da budu svesni rizika kad ulaze u toplu, slatku vodu, preneo je "Indipendent".

03:52

AMEBA KOJA JEDE MOZAK U BAZENIMA, SMRTNOST NA NAJVIŠEM NIVOU! Ekspert upozorio na posledice ove nemani: PREŽIVELE JEDNO ČEKA

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.