OTROVNA RIBA UJELA MUŠKARCA ZA PRST, GLEDAJTE KAKO IZGLEDA: Krenuo ju je gladiti, pa SILNO ZAŽALIO (VIDEO)
Riba fugu, Foto: PrintScreen/ YouTube/ newsvlru

nije naivno

OTROVNA RIBA UJELA MUŠKARCA ZA PRST, GLEDAJTE KAKO IZGLEDA: Krenuo ju je gladiti, pa SILNO ZAŽALIO (VIDEO)

Žrtva fugu ribe na kraju umire od gušenja

Objavljeno:

Neimenovani Rus pretrpeo je ugriz zloglasne fugu ribe koju je neki dan ispred kamere odlučio dirati golim rukama, prenose brojni tamošnji portali.

Nesrećni muškarac na ribu je naletio u Primorskom kraju smeštenom na dalekoistočnom delu Ruske Federacije, a zatekao ju je u svojoj mreži nakon čega ju je smestio u plićak.

Na njegovu veliku žalost, riba ga je ugrizla kada ju je krenuo gladiti, a verovatno mu ni to ne bi palo na pamet da je samo pročitao na internetu kako fugu otrov ima i u koži.

"Fugu sadrži smrtonosne količine otrova tetrodotoksina u svojim organima, posebno u jetri, jajnicima, očima i koži. Otrov paralizuje mišiće dok žrtva ostaje potpuno pri svesti, a žrtva na kraju umire od gušenja.

Ne postoji poznati protivotrov za fugu, a standardni tretman je podrška disajnom i krvnom sistemu dok se otrov ne izluči", napomena je koju je moguće pročitati na Vikipediji.

Takozvane napuhače, kojima pripada i fugu, dokazano su jedne od najotrovnijih riba na svetu, a ruski novinari nisu uspeli saznati kakva je sudbina zadesila muškarca sa snimka.

Fugu se u pojedinim državama, primera radi u Japanu, smatra delikatesom, međutim u restoranima je smeju pripremati isključivo kuvari koji su prošli višegodišnju rigoroznu obuku.

Bonus video:

01:03

VOLITE LI JAPANSKU KUHINJU? MAJKA I SNAJKA SPREMALE EGZOTIČNA JELA: Riba na terijaki način i povrće u tempuri samo za sina Miloša

(Espreso/ Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.