UZBUNA IZNAD CRNOG MORA: Rusi odmah podigli Su-30
Lovac, Foto: Profimedia

uzbuna

UZBUNA IZNAD CRNOG MORA: Rusi odmah podigli Su-30

"U cilju identifikacije vazdušnog cilja i sprečavanja narušavanja državne granice Ruske Federacije, u vazduh je podignut lovac Su-30 iz sastava dežurnih snaga PVO. Posada ruskog lovca identifikovala je vazdušni cilj kao MK-9A "riper" izviđačka bespilotna letelica američkog vazduhoplovstva", navodi se u saopštenju

Objavljeno:

Ruski lovac Su-30 podignut je zbog otkaića izviđačke bespilotne letelice MK-9A "riper" američkog vazduhoplovstva iznad Crnog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"U cilju identifikacije vazdušnog cilja i sprečavanja narušavanja državne granice Ruske Federacije, u vazduh je podignut lovac Su-30 iz sastava dežurnih snaga PVO. Posada ruskog lovca identifikovala je vazdušni cilj kao MK-9A "riper" izviđačka bespilotna letelica američkog vazduhoplovstva", navodi se u saopštenju.

Američki izviđački dron se prilikom približavanja ruskoj letelici okrenuo suprotno od ruske granice.

"Ruska letelica se bezbedno vratila u svoju bazu, prilikom čega nije dozvoljeno kršenje državne granice Ruske Federacije", saopštilo je ministarstvo .

Ministarstvo odbrane je krajem jula saopštilo da se američki dron MK-9 opasno približio avionu Su-34 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na nebu iznad Sirije.

Let Su-30, podignutog zbog uočavanja letelice i obavljen je u skladu sa međunarodnim pravilima nad neutralnim vodama uz poštovanje bezbednosnih mera, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

01:36

NAPADOM NA MOSKVU POSLATA PORUKA I ER SRBIJI?! Ekspert za bezbednost: Moguće je da je dron samo test za neko drugo oružje

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.