POGLEDAJTE SNIMAK NAPADA DRONOM NA RUSKI RATNI BROD: Samo je puklo, prilično je ZASTRAŠUJUĆE (VIDEO)
Pogošen ratni brod, Foto: Printscreen/Twitter/@ukrpravda_news

RAT U UKRAJINI

POGLEDAJTE SNIMAK NAPADA DRONOM NA RUSKI RATNI BROD: Samo je puklo, prilično je ZASTRAŠUJUĆE (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Rusije prethodno je saopštilo da je odbijen pokušaj napada ukrajinskih pomorskih dronova na bazu u Novorosijsku

Objavljeno:

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) je zajedno sa ukrajinskom mornaricom izvela operaciju u zalivu Novorosijsk, u kojoj je oštećen veliki desantni brod "Olenegorski rudar", rekli su izvori u ukrajinskoj specijalnoj službi za ukrajinske medije.

"Kao rezultat napada, na Olenegorskom je stvorena ozbiljna rupa i trenutno nije u stanju da obavlja svoje borbene misije. Sve izjave Rusa o 'odbijenom napadu' su lažne", rekao je taj izvor, prenosi Interfaks Ukrajina.

Agencija Unian navodi da se na snimku koji su joj obezbedili izvori u ukrajinskoj SBU vidi kako pomorski dron SBU, sa 450 kilograma TNT-a, napada ruski brod sa oko 100 članova posade.

Agencija Rojters je, pozivajući se na svoj izvor, takođe prenela da je ruski brod oštećen u akciji ukrajinske SBU i mornarice.

MO Rusije: Sprečen pokušaj napada ukrajinskih dronova na bazu u Novorosijsku

Ministarstvo odbrane Rusije prethodno je saopštilo da je odbijen pokušaj napada ukrajinskih pomorskih dronova na bazu u Novorosijsku.

Dva bespilotna čamca kojima su Oružane snage Ukrajine pokušale da napadnu pomorsku bazu u Novorosijsku su uništena, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

"Oružane snage Ukrajine su noćas, koristeći dva čamca bez posade, pokušale da napadnu pomorsku bazu Novorosijsk. Bespilotni čamci su vizuelno otkriveni i uništeni vatrom iz standardnog naoružanja ruskih brodova koji čuvaju mornaričku bazu", navelo je rusko Ministarstvo, prenose RIA Novosti.

Gubernator Krasnodarskog kraja Venijamin Kondratjev izjavio je da nema žrtava ni štete.

Prethodno je u službi za vanredne situacije Novorosijska za RIA Novosti rečeno da su dobili informacije o eksplozijama u vodama Novorosijska i sela Mishako.

Kaspijski naftovodni konzorcijum saopštio je da normalno nastavlja da isporučuje naftu na terminalu u blizini Novorosijska i da nema oštćenja na infrastrukturi, prenosi Interfsks.

Dodaje se da je privremeno zabranjeno kretanje plovila u luci Novorosijsk.

Novorosijsk je jedna od najvećih luka na Crnom moru.

Bonus video:

01:09

RUSIJA JE I DALJE SKROMNA SA SVOJIM ODGOVORIMA Stručnjak o posledicama napada Ukrajine

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.