NEŠTO JAKO ČUDNO POČELO JE DA SE DEŠAVA: Zelenski i Prigožin UHVAČENI su ovde
Zelenski, Foto: Printscreen/Youtube/Kino Guru

KO BI REKAO?

NEŠTO JAKO ČUDNO POČELO JE DA SE DEŠAVA: Zelenski i Prigožin UHVAČENI su ovde

Slobodno se može konstatovati da od vile Zelenskih do vile Prigožinovih ima samo pet minuta hoda

Objavljeno:

U otmenom letovalištu Forte dei Marmi na obali Tirenskog mora u Toskani, svoje privatne vile u neposrednom komšiluku imaju predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski i vlasnik ruske privatne vojne organizacije "Vagner" Jevgenij Prigožin, piše "Frankfurter Algemajne Cajtung".

Slobodno se može konstatovati da od vile Zelenskih do vile Prigožinovih ima samo pet minuta hoda kroz tiho naselje Vitorija Apuana, u senci stoletih borova i rascvetanih bugenvilija u ovom otmenom letovalištu, navodi nemački list.

Ipak, Zelenski i Prigožin ne letuju u ovom luksuznom odmaralištu, jer zajedno sa svojim vojnicima ili plaćenicima već 17 meseci žestoko ratuju jedan protiv drugog, u Donbasu, na Krimu i na Dnjepru.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ili italijanska kompanija zastupnik njegove supruge Olene, kupio je u proleće 2019. godine vilu u Ulici Via Mateo Civitali, u vreme kada je Zelenski još bio samo predsednički kandidat.

Prema pisanju italijanskih medija, kupoprodajna cena te nekretnine sa 15 soba i bazenom u negovanoj bašti bila je oko 3,9 miliona evra, a supruga ukrajinskog predsednika je ovu kuću koristila najviše jednom i to prvog leta rusko-ukrajinskog rata 2022. godine.

Prigožini su u ovom gradiću u primorskoj Toskani već neko vreme.

Letovalište Forte dei Marmi postalo je otmena destinacija za aristokratiju i bogate Italijane pre oko jednog veka, kada je osnivač kompanije "Fijat" Edoardo Anjeli među prvima kupio vilu.

Vila Arina u Ulici Frateli Rošeli u Forte dei Marmi indirektno pripada porodici Jevgenija Prigožina, šefa ruske privatne plaćeničke grupe "Vagner".

U ime Prigožina jedan ruski preduzetnik je 2017. godine kupio ovu luksuznu dvospratnu kuću od 400 kvadratnih metara sa vrtom od 16 hektara i bazenom, za oko 3,5 miliona evra i od tada svaki ruski oligarh koji drži do sebe je u ovom mestu kupio neku nekretninu.

U poslednjoj godini pre pandemije, u Forte dei Marmiju letovalo je više od 15.000 Rusa, ali u periodu pandemijske izolacije 2020. i 2021. godine, pa potom i sankcija koje je Zapad uveo Rusiji, broj ruskih turista se smanjio.

Ove godine, u prvoj sezoni nakon zvaničnog završetka pandemije, skoro 10.000 Rusa letuje u ovom mestu na severozapadu Toskane.

Prema tvrdnjama hotelijera, ugostitelja i lokalnih političara, u Forte dei Marmiju nikada nije bilo problema između Rusa i Ukrajinaca - ni pre izbijanja sukoba u Ukrajini, ali ni posle.

Kako kažu, i Rusi i Ukrajinci podjednako su popularni među poslovnim ljudima i turističkim delatnicima jer pripadaju grupi "velikih potrošača", naveo je "Frankfurter Algemajne Cajtung".

Bonus video

00:35

ZELENSKI: Ukrajina je sve jača, rat se vraća u Rusiju

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.