OGLASIO SE AMBASADOR SRBIJE U GRČKOJ! Ni glasa od srpskih turista, opasnost od požara i dalje OGROMNA
Požar u Grčkoj, Foto: EPA/VASILIS PSOMAS

srpski turisti

OGLASIO SE AMBASADOR SRBIJE U GRČKOJ! Ni glasa od srpskih turista, opasnost od požara i dalje OGROMNA

Ambasador Srbije u Grčkoj izjavio je da mu se srpski turisti nisu javljali tokom požara

Objavljeno:

Tokom jučerašnjeg dana i noći ambasada Srbije u Grčkoj nije imala poziva srpskih turista i građana koji se nalaze u toj zemlji, izjavio je danas ambasador Dušan Spasojević.

On je za Tanjug rekao da pozive srpskih građana nije imao ni počasni konzul Srbije na Krfu Spiridon Mastoras koji je javio da se situacija smirila i da su se svi turisti vratili u hotele.

Vatra je jutros rano ponovo buknula na vrhovima gora na Krfu, ali za sada je daleko od obale, tako da se u priobalju ne oseća opasnost, rekao je Spasojević.

Požar
Požarfoto: EPA/DAMIANIDIS LEFTERIS

Prema njegovim rečima nastavljaju se teške borbe sa vatrom, koja se neprestano i iznova pojavljuje na već ugašenim područjima.

"Tako je na Rodosu vatra opet postala nekontrolisana i širi se u različitim pravcima, dok je na Krfu, odakle su još juče dolazile dobre vesti, danas situacija opet teška. Jednako je opasno i na Eviji, pa su tako noćas u dva časa meštani varoši Platanisto dobili preko mobilnih telefona naredbu da moraju da se evakuišu prema obližnjem Karistosu. Borbe sa vatrom na tom području traju od nedelje poslepodne, na frontu koji je duži od 10 kilometara", rekao je Spasojević.

On je istakao da srećom, još nema ljudskih žrtava, ali da pojedini vatrogasci i policajci imaju značajne povrede, kao i da je nekoliko njih hospitalizovano.

Spadojević je kazao i da je opasnost od izbijanja novih požara i dalje velika u pretežnom delu Grčke zbog ekstremno visokih temperatura i izrazito jakog vetra, zbog čega je na snazi peta, najviša kategorija pripravnosti.

U sredstvima javnog informisanja, dodao je on, po bilbordima i drugim javnim mestima po gradovima neprestano se ističe stroga naredba da plamen ne sme da se pali na otvorenom prostoru.

Bonus video:

00:58

NAKON OLUJE USLEDIO POŽAR, 30 LJUDI BEZ DOMA! Meštani u plaču: Suprug je samo OVO rekao, SVE ŠTO SMO GODINAMA GRADILI NESTALO JE

(Esprseo/ Telegraf.rs/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.