OVA DEVOJKA JE HUMANITARAC VELIKOG SRCA: Sa samo 23 godine brine o 34 dece, a želi da ostvari JEDAN SAN (VIDEO)
Tusaive Mkhondia, Foto: Printscreen/Instagram/tusaiweyana

nije teško pomoći

OVA DEVOJKA JE HUMANITARAC VELIKOG SRCA: Sa samo 23 godine brine o 34 dece, a želi da ostvari JEDAN SAN (VIDEO)

Njena namera nije samo da im pruži hranu, ljubav ili krov nad glavom, već i obrazovanje, snagu i veštine da se suoče sa svetom

Objavljeno:

Život može biti put pun nedaća, ali može biti i prilika za pronalaženje životne svrhe. Svoju svrhu, iako je život nije mazio, pronašla je hrabra Tusaive Mkhondia (23) koja je mnogoj deci postala svetionik nade.

Ova mlada devojka postala je majka kada je imala samo 16 godina, a sa 20 je osnovala neprofitnu organizaciju koja podržava mlade majke i nudi usluge ranog razvoja i obrazovanja za siročad i decu koja žive na ulici.

- Pokrenula sam organizaciju jer sam ostala trudna kada sam bila veoma mlada. Budući da sam majka, shvatila sam da mnoge mlade majke ne uspevaju da napreduju zbog višestrukih izazova sa kojima se susreću - kaže ona.

Tusaive je rodila sina sa posebnim potrebama, kojeg su, prema njenim rečima, nastavnici stalno maltretirali u školi. Kada je to saznala, odlučila je da u svom domu otvori školu za decu sa posebnim potrebama kako bi pomogla drugoj deci poput njega.

U početku je bilo samo desetoro dece o kojima brine, a sada ih ima 34 i, kako kaže, voli ih svim srcem.

Njen dan počinje u četiri sata ujutro, jer tada priprema hranu za decu.

- Ja kuvam za decu mlađu od pet godina i svako dete ima svoje jutarnje obaveze. Svi sarađuju u pripremi hrane. Deca idu na spavanje u 19.00, ali noćna smena zaista počinje u to vreme, jer mnogo beba treba da se nahrani. Moram da ih nahranim i da im promenim pelene - rekla je ona u jednoj od svojih objava na društvenoj mreži "TikTok".

Njena namera nije samo da im pruži hranu, ljubav ili krov nad glavom, već i obrazovanje, snagu i veštine da se suoče sa svetom. Iako ima samo 23 godine, ona sanja da će njena dobrotvorna organizacija nastaviti da raste.

- Nadam se da ćemo ove godine moći da izgradimo skloništa da primimo i pomognemo većem broju napuštene dece - zaključuje ona, a piše "Brightside".

Bonus video:

10:31

Radićeš kao đubretar: Nastavnica diskiminisala dete sa cerebralnom paralizom

(Espreso/Ona.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.