PRETUKAO PROFESORKU NASMRT ZBOG LOŠE OCENE: Tinejdžer (17) osuđen na doživotnu robiju! (FOTO)
Nohima Grejber, Foto: Printscreen/Facebook/nohemagraber

JEZIVO

PRETUKAO PROFESORKU NASMRT ZBOG LOŠE OCENE: Tinejdžer (17) osuđen na doživotnu robiju! (FOTO)

Vilard Miler (17) mogao bi da ima pravo na uslovnu slobodu nakon 35 godina iza rešetaka

Objavljeno:

Jedan od dvoje tinejdžera iz Ajove koji su svoju profesorku španskog u srednjoj školi pretukli bejzbol palicom nasmrt zbog loše ocene osuđen je u četvrtak na doživotnu kaznu zatvora.

Vilard Miler (17) mogao bi da ima pravo na uslovnu slobodu nakon 35 godina iza rešetaka zbog brutalnog ubistva 66-godišnje Noheme Graber 2021. godine.

Miler je zurio ispred sebe sa malo emocija dok je okružni sudija Šon Šors izrekao veliku kaznu, napominjući da je ona prikladna uprkos Milerovim mladim godinama jer je „skratio dragoceni život Noheme Graber“, razarajući njenu porodicu i zajednicu.

„Smatram da su vaša namera i postupci bili zlokobni i zli. Ta dela su rezultirala namernim gubitkom ljudskih života na brutalan način. Nema izgovora. Ne postoji sistemski, društveni problem koji objašnjava ili opravdava vaše postupke“, rekao je sudija.

Pre nego što je osuđen, Miler je prihvatio odgovornost za ubistvo profesorke zajedno sa prijateljem Džeremijem Gudejlom dok je učiteljica išla u svoju redovnu popodnevnu šetnju parkom Ferfild.

Miler se izvinio njenoj porodici, kao i svojim i Gudejlovim voljenima.

„Želeo bih da se izvinim za svoje postupke, pre svega porodici“, rekao je on. „Iskreno mi je žao zbog nevolje koju sam vam naneo i razaranja koje sam naneo vašoj porodici. Shvatam samo veličinu svojih postupaka, i znam da je to pogrešno, i znao sam da je pogrešno, a ipak sam to uradio. I dalje sam radio ono što sam uradio i prihvatam odgovornost za to.”

Miler, koji je u vreme ubistva imao 16 godina, priznao je krivicu za zločin u aprilu u okviru sporazuma koji bi mu doneo kaznu od 30 godina do doživotnog zatvora.

Sudija je preporučio doživotnu kaznu zatvora sa mogućnošću uslovnog otpusta nakon 35 godina nakon 10 izjava o uticaju na žrtve koje je pročitala Graberova porodica. Nekoliko njih je okrivilo tinejdžere za nedavnu smrt Graberovog muža, koji je imao rak, ali je odložio lečenje zbog depresije zbog ubistva.

„Nadam se da ćete otvoriti svoju dušu Gospodu i možda prvo tamo zatražiti oproštaj jer ste u spirali da idete pravo u pakao“, rekao je zet ubijene profesorke Džim Graber, zureći u Milera.

Istražitelji su rekli da se Miler sastala sa profesorkom popodne pre ubistva kako bi razgovarali o lošoj oceni koju mu je dala na času španskog.

U to vreme, Miler je već dve nedelje bio u zaveri sa Gudejlom, koji je tada takođe imao 16 godina, da napadne profesorku bejzbol palicom.

Tinejdžeri su se, međutim, okrenuli jedan protiv drugog nakon što su uhapšeni.

Miler je priznao da je pomogao u realizaciji plana, ali je tvrdio da nikada nije udario profesorku.

Gudejl (18) svedočio je protiv Milera, tvrdeći da je on inicirao plan, nabavio bejzbol palicu i imao jasnu nameru da ubije.

Telo profesorke — koja je pretrpela tešku traumu glave — pronađeno je ispod cerada i kolica u parku u Ferfildu, gradu od oko 9.400 stanovnika.

Dečaci su se kasnije oglasili na društvenim mrežama kako bi se pohvalili ubistvom, rekli su istražitelji.

01:55

DECI POSTAJE NORMALNO TO DA VAM NEKO PRETI BOMBOM! Profesorka Dimitrijević o mogućim motivima za lažne dojave o bombama u školi

(Espreso/Nova S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.