SKANDAL U BELOJ KUĆI, OTKRIVENO GDE JE NAĐEN BELI PRAH: Potvrđeno da je u pitanju KOKAIN, svi upiru prstom u NJEGA
Bela kuća, Foto: Profimedia, Ilustracija

šokantno

SKANDAL U BELOJ KUĆI, OTKRIVENO GDE JE NAĐEN BELI PRAH: Potvrđeno da je u pitanju KOKAIN, svi upiru prstom u NJEGA

To je objavio Dejli mejl pozivajući se snimak razgovora vašingtonskog vatrogasca iz odeljenja za opasne materije sa dispečerom, obavljen nakon pronalaska supstance

Objavljeno:

Beli prah koji je u Beloj kući otkriven prilikom rutinske kontrole, koju obavljaju agenti Tajne službe, nalazio se u biblioteci rezidencije američkog predsednika Džoa Bajdena.

To je objavio Dejli mejl pozivajući se snimak razgovora vašingtonskog vatrogasca iz odeljenja za opasne materije sa dispečerom, obavljen nakon pronalaska supstance.

Iz Tajne službe SAD je ranije saopšteno da je zbog otkrića belog praha u nedelju uveče podignuta bezbednosna uzbuna i naređena kraća evakuacija, a da predsednik Bajden u tom trenutku nije bio u Beloj kući.

Vašington post je objavio da je vatrogasac, koji je stigao po pozivu agenta Tajne službe u Belu kuću, u 20.49 sati javio radio vezom da je dobio rezultate testa.

- Imalo žutu crtu koja označava da je u pitanju kokain hidrohlorid - javio je vatrogasac.

Američki list je naveo da je kratki snimak razgovora vatrogasca sa bazom postavljen na sajt openmhz.com, koji ljudima omogućuje da slušaju uživo ili preslušavaju arhivirane snimke razgovora policije i vatrogasaca prilikom intervencija.

Hanter Bajden
foto: Profimedia

Dejli mejl navodi da se otkriće belog praha za koji je preliminarnim testom utvrđeno da je kokain desilo dva dana nakon što je Bajdenov sin Hanter posetio Belu kuću u petak.

Britanski tabloid navodi da je ovo izazvalo pažnju konzervativaca koii spekulišu da je ilegalna supstanca potekla od Hantera Bajdena, kojeg Dejli mejl naziva "zavisnikom" zbog problema koje je imao sa drogama.

Međutim, navodi se i da se biblioteka Bele kuće nalazi na ruti turističkog obilaska predsedničke rezidencije, pa kroz nju redovno prolaze ljudi koji je posećuju uz pomoć vodiča. Navodi se da se biblioteka nalazi dva sprata ispod privatnih odaja Džoa Bajdena i njegove supruge Džil.

Entoni Guljelmi, portparol Tajne službe SAD, kazao je za Vašington post da će supstanca biti dalje testirana kako bi se odredilo tačno o čemu se radi, a da vlasti istovremeno istražuju kako je beli prah dospeo u Belu kuću.

Bela kuća
foto: Profimedia

Dejli mejl navodi da je republikanski kongresmen Džim Benks, koji podržava kandidaturu bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa za još jedan mandat, na Tviteru napisao da "kokain nikada nije pronađen u Trampovoj Beloj kući".

Navodi se i da je Rob Šmit, voditelj desno orijentisane televizijske stanice Njuzmaks, tvitovao da je "kokain pronađen u Beloj kući, a Hanter Bajden trenutno živi u Beloj kući".

- FBI nema pojma kome (kokain) pripada. Da li neko želi da im pomogne? - upitao je Šmit svojih skoro 200.000 pratilaca na Tviteru.

Dejli mejl podseća da su pojedine slavne ličnosti tokom poseta Beloj kući koristile drogu. To se pre svega odnosi na Snup Doga, repera za kojeg britanski tabloid navodi da je poznat kao ljubitelj marihuane.

Navodi se da je Snup Dog u julu 2014. sam priznao da je pušio džoint u toaletu Bele kuće prlikom posete predsedničkoj rezidenciji godinu dana ranije.

Pored ovog repera, drogu u Beloj kući koristilo je i muzičar Vili Nelson, kao i Geri Meklejn, bivši košarkaš Vilanove, koji je kazao da je "urađen na kokainu" kada se upoznao sa predsednikom Ronaldom Reganom tokom prijema povodom osvajanja koledž titule.

Bonus video:

04:28

BAJDEN KRIV ZA RAT U UKRAJINI? Stručnjaci za Kurir TV tvrde: Za interes celog sveta je bolji Tramp ON NE BI TO DOZVOLIO

(Espreso/Kurir.rs/Dejli mejl/Vašington post)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.