Vrati mi pare, draga, pa ćemo onda o EU: Šokantan reazgovor Trampa i Merkelove! (FOTO)
Foto: Reuter

šou šou!

Vrati mi pare, draga, pa ćemo onda o EU: Šokantan reazgovor Trampa i Merkelove! (FOTO)

Američki predsednik Donald Tramp uručio je nemačkoj kancelarki Angeli Merkel račun na 374 milijarde dolara, koliko navodno Nemačka duguje NATO paktu
Objavljeno:

Neimenovani nemački ministar, tvrdi da je Tramp isprintao lažni račun i uručio ga Merkelovoj za vreme razgovora iza zatvorenih vrata tokom njene posete Vašingtonu prošle nedelje.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Države članice NATO pakta načelno su se obavezale da troše dva posto svog bruto nacionalnog dohotka na odbranu, ali je tu obavezu vrlo mali broj država ispoštovao.

Iznos koji je Tramp gurnuo Merkelovoj u ruke navodno je iznos koji je Nemačka trebala da uplatiti od 2002. do danas, sa kamatama. Ta godina je odabrana jer je tadašnji kancelar Gerhard Šreder obećao da će trošiti više za obranu.

Merkelova je navodno ostala smirena i nije reagovala kada je dobila račun. Kako Kurir saznaje od dobro obaveštenog izvora Merkelova je pokušala da nastavi razgovor i priča sa američkim predsednikom o Evropskoj uniji, međutim Tramp je prekinuo i rekao:

- Pa draga ti ne predstavljaš EU već Nemačku, hajde da mi pričamo kad ćete da platite dug.

Nemačka kancelarka se šokirala, a Tramp je dodao:

- Podižete plate i penzije u Nemačkoj, što znači da vam je BDP veći, hajde sada da vidimo kad plaćate dug.

Merkelova je odgovorila:

foto: Reuter

- Pa do 2024. godine u ratama.

Tramp se na to nasmejao i ponovio pitanje, a Merkelova je ostala šokirana, kaže neimenovani izvor.

Posle sastanka, Tramp je i na Tviteru napisao kako je Nemačka dužna SAD "Usprkos onome što ste možda čuli od lažnih vesti, imao sam sjajan sastanak s kancelarkom Angelom Merkel. No, Nemačka duguje velike količine novca NATO-u i Sjedinjene Države moraju dobiti više za moćnu i vrlo skupu zaštitu koju pružaju Njemačkoj", napisao je Tramp na Tviteru. Nemačka ministarka obrane Ursula Von der Lejen odbacila je tvrdnje da je Nemačka išta dužna SAD ili NATO.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.