RUSKI GRAD UPRAVO PAO U RUKE PLAĆENIKA IZ VAGNERA: Evo zašto je on od EKSTREMNE VAŽNOSTI ZA RUSIJU, KLJUČAN JE!
Vagnerova grupa, Foto: Printscreen/Twitter/@TheInsiderPaper

KRITIČNO JE

RUSKI GRAD UPRAVO PAO U RUKE PLAĆENIKA IZ VAGNERA: Evo zašto je on od EKSTREMNE VAŽNOSTI ZA RUSIJU, KLJUČAN JE!

Vagnerovi plaćenici su fotografisani ispred Južnog vojnog okruga u gradu.

Objavljeno:

Jevgenij Prigožin i njegovi plaćenici iz Vagnera u toku noći su zauzeli Rostov na Donu, nakon čega su u Rusiji uvedene antiterorističke mere. Radi se o gradu od posebnog značaja.

Rostov na Donu je „prilično značajan“ jer njegov vojni štab koordinira operacije u Ukrajini, rekao je bivši obaveštajac britanske vojske.

Vagnerovi plaćenici su fotografisani ispred Južnog vojnog okruga u gradu.

- To je štab Južne grupe snaga – tamo se koordinišu čitave operacije u Ukrajini - rekao je bivši britanski obaveštajac Filip Ingram za Skaj njuz.

On je rekao da su verbalni napadi Jevgenija Prigožina na ministarstvo odbrane koristili isti „istorijski jezik koji su Rusi tradicionalno koristili kad god su pokušavali da sugerišu da je car loše savetovan“.

Šef plaćenika nije imenovao Putina, skoro da ga je „štitio“, ali „Putin je istupio prilično oštro protiv njega“, rekao je Ingram.

Ruski predsednik Vladimir Putin je u svom govoru rekao da su oni koji su zauzeli Rostov počinili izdaju Rusije.

- Ovo je pokušaj da udare na nas iznutra, ovo je izdaja. Nož u leđa. Ovo je jednako oružanoj pobuni, Rusija će se braniti - rekao je predsednik Rusije.

Podsetimo, Prigožin je optužio u petak uveče ruski vojni vrh da je napao kamp njegovih plaćenika, ubivši mnoge njegove ljude. Zatim je zapretio da će "očistiti" rusko vojno rukovodstvo, rekavši da ima 25.000 ljudi pod svojom komandom.

U subotu ujutro, Prigožin je rekao da su njegove snage preuzele kontrolu nad vojnim objektima u južnom ruskom gradu Rostovu na Donu.

Vagner grupa saopštila je da je zauzela štab Južnog vojnog okruga u Rostovskoj oblasti na jugozapadu Rusije.

Vagnerovci su takođe zauzeli zgrade sedišta Ministarstva unutrašnjih poslova, odeljenja FSB, uprave Rostova i jedne od policijskih uprava, prenose lokalni kanali.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.