VAGNEROVCI PREUZELI KONTROLU I U VORONJEŽU, BLIŽE SE MOSKVI: Surovikin poslao JASNU Putinovu poruku (VIDEO)
General Sergej Surovikin, Foto: Printscreen/Twitter/CBKNEWS121

UPOZORENJE

VAGNEROVCI PREUZELI KONTROLU I U VORONJEŽU, BLIŽE SE MOSKVI: Surovikin poslao JASNU Putinovu poruku (VIDEO)

Vagnerovi borci preuzimaju kontrolu nad svim vojnim objektima u ruskom gradu Voronježu

Objavljeno:

Jedan od najviših ruskih vojnih zapovednika, general Sergej Surovikin, pozvao je Vagnerove plaćenike da poštuju volju i naredbu predsednika Putina i vrate se u svoju bazu.

- Zajedno s vama prošli smo težak, naporan put, zajedno smo se borili, rizikovali, gubili, zajedno pobeđivali. Mi smo iste krvi, mi smo ratnici. Pozivam te da prestaneš. Neprijatelj samo čeka da se naša unutrašnja politička situacija pogorša. Ne smemo ići na ruku neprijatelju u ovom teškom trenutku za zemlju. Pre nego što bude prekasno, moramo nešto preduzeti, moramo poslušati volju i naredbu predsednika kojeg je izabrao narod, a sve probleme rešavaćemo mirnim putem - rekao je između ostalog Surovikin.

Inače, Vagnerovi borci preuzimaju kontrolu nad svim vojnim objektima u ruskom gradu Voronježu, javlja Reuters pozivajući se na ruski sigurnosni izvor. Voronjež se nalazi oko 500 kilometara južno od Moskve.

Viši pomoćnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog opisao je akcije Jevgenija Prigožina kao "antiterorističku operaciju" i rekao da "u Rusiji sve tek počinje".

- Razdor između elita je previše očit. Slaganje i pretvaranje da je sve dogovoreno neće uspeti. Neko mora izgubiti: ili Prigožin ili kolektiv koji je protiv njega. U Rusiji sve tek počinje, citirao je Reuters Mihaila Podoliaka.

Ministarstvo odbrane Rusije navelo je u saopštenju upućenom plaćenicima "Vagnera" da su "prevareni i uvučeni u zločinačku avanturu“ šefa te grupe Jevgenija Prigožina.

U saopštenju objavljenom na Telegramu, ministarstvo je pozvalo borce "Vagnera" da kontaktiraju predstavnike ministarstva, poručujući da će im bezbednost biti zagarantovana.

Bonus video:

01:13

UKRAJINA JE GRANATIRALA RUSIJU NA SVETI DAN! Stručnjaci analiziraju: Putin sme da iskoristi nuklearno oružje, OVO BI BILA ŠTETA

(Espreso/RTS/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.