SAT OTKUCAO KOBNIH 13.08: Amerikanci se oglasili
Titan, Foto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia

NAJNOVIJA VEST

SAT OTKUCAO KOBNIH 13.08: Amerikanci se oglasili

Američka obalska straža procenila je da bi kiseonik u podmornici mogao da nestane danas u 13.08 časova po našem vremenu

Objavljeno: 15:51h

Ako proračuni sugerišu da je Titanova 96-časovna zaliha vazduha za disanje nestala, stručnjaci su naglasili da je to neprecizna procena.

Više brodova i aviona, uključujući vojne američke i kanadske, uključeni su u trku sa vremenom kako bi pronašlo pet putnika podmornice Titan, koja je nestala u nedelju uveče u blizini olupine Titanika.

Američka obalska straža procenila je da bi kiseonik u podmornici mogao da nestane danas u 13.08 časova po našem vremenu.

Кako prenosi Bi-Bi-Si, kapiten koji je vodio potragu rekao je da ne zna gde bi plovilo moglo da se nalazi. Robotska vozila na daljinsko upravljanje (ROV) opremljena kamerama skeniraće dubine morskog dna tokom celog dana.

1 / 7 Foto: Printscreen/Youtube/CBC NL

Iako proračuni sugerišu da je Titanova 96-časovna zaliha vazduha za disanje nestala, stručnjaci su naglasili da je to neprecizna procena i da bi se mogla produžiti ako su putnici preduzeli mere za očuvanje vazduha za disanje.

Za sada se ne zna si da li su putnici i bili živi otkako je podmornica nestala u nedelju ujutro. Frenk Oven, stručnjak za potragu i spasavanje podmornica, rekao je da je cifra snabdevanja kiseonikom korisna procena, ali se zasniva samo na "nominalnoj količini potrošnje".

01:10

OVA PODMORNICA JE BILA PREDVIĐENA DA IDE DO 1.300 METARA! Stručnjaci analiziraju: Kompanija je dala OVE ugovore, znala je rizik!

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.