KOMANDANT AMERIČKE VOJSKE U EVROPI: Potrebno jače prisustvo NATO-a na Kosovu radi obuzdavanja Rusije
Foto: Fonet

rasprava na Odboru za oružane snage

KOMANDANT AMERIČKE VOJSKE U EVROPI: Potrebno jače prisustvo NATO-a na Kosovu radi obuzdavanja Rusije

Potrebno je jače prisustvo NATO-a na Kosovu zbog obuzdavanja Rusije na Balkanu, izjavio je komandant američke vojske u Evropi general Kertis Skaparoti tokom rasprave na Odboru za oružane snage američkog Senata
Objavljeno:

Na pitanje senatora Džodija Ernsta iz Ajove da li se slaže da je potrebno snažnije prisustvo NATO-a na Kosovu za obuzdavanje Rusije na Balkanu, Skaparoti je odgovorio da se slaže sa tim.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Skaparoti je dodao da "ne bi trebalo da smanjujemo veličinu naših snaga, a posebno kad se radi o Kosovskim bezbednosnim snagama, jer je to sada neka vrsta temelja stabilnosti, ali su tamo potrebni mnogo jači diplomatski informacioni napori Alijanse", preneo je Sputnjik.

Skaparoti je govorio i o uključivanju Crne Gore u NATO, rekavši da je to od presudnog značaja za SAD, rekao je komandant američkih trupa u Evropi general Kertis Skaparoti.

foto: Fonet

- Od presudnog je značaja da oni (Crna Gora) budu u NATO-u. Oni imaju takvu želju, ispunili su 'mapu puta' (akcioni plan za članstvo u NATO-u) - rekao je Skaparoti na raspravi u američkom Senatu.

General je rekao da ukoliko se Crna Gora na pridruži NATO-u, to će uticati na druge zemlje, a posebno u Istočnoj Evropi, koje "gledaju ka Zapadu" i žele da budu partneri NATO-a.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.