AUSTRALIJSKA SENATORKA OPTUŽILA KOLEGU ZA POLNO UZNEMIRAVANJE! Tvrdi da joj je radio GNUSNE stvari
Lidija Torp, Foto: EPA/MICK TSIKAS

seksualno uznemiravanje

AUSTRALIJSKA SENATORKA OPTUŽILA KOLEGU ZA POLNO UZNEMIRAVANJE! Tvrdi da joj je radio GNUSNE stvari

Govoreći u Senatu, nezavisna australijska senatorka Lidija Torp rekla je da su je uplašili susreti sa muškarcima u parlamentu

Objavljeno:

Australijska senatorka Lidija Torp pozvala je vladu da zgradu parlamenta učini bezbednijom za žene, pošto se javno požalila da ju je kolega iz Senata pratio, neprikladno dodirivao i agresivno pozivao na s*ks.

Govoreći u Senatu, nezavisna australijska senatorka Lidija Torp rekla je da su je uplašili susreti sa muškarcima u parlamentu.

"Kao što znaju sve žene koje su hodale hodnicima ove zgrade, to nije bezbedno mesto. Često ste sami u dugim hodnicima bez prozora i na stepenicama skrivenim od pogleda, gde nema kamera", rekla je Torpova.

Tvrdi da je doživela lascivne komentare i neprikladne pozive na s*ks od "jednog moćnog čoveka". Kaže da ju je muškarac pratio do stepeništa, gde nije bilo svedoka ni sigurnosnih kamera.

1 / 3 Foto: EPA/MICK TSIKAS

"Postoje različita shvatanja o tome šta je seksualni napad. Ono što sam doživela je praćenje, neprikladno dodirivanje i agresivni pozivi na s*ks", istakla je Torpova u Senatu, gde su njene tvrdnje zaštićeni poslaničkim imunitetom.

Lidija Torp nije imenovala kolegu i nije rekla kada su se incidenti dogodili, ali je samo dan ranije u parlamentu direktno optužila senatora Liberalne partije Dejvida Vana da ju je uznemiravao i seksualno zlostavljao tokom prethodnog mandata.

Senator Van je odmah negirao optužbe, ali je privremeno isključen iz stranačkih aktivnosti.

"U potpunosti ću sarađivati sa istražiteljima i odgovoriti na sva pitanja, a senatorka Torp bi trebalo da uradi isto", rekao je Van.

Optužbe senatorke Torp prate brojni izveštaji o seksualnom zlostavljanju i nedoličnom ponašanju u australijskom parlamentu, što je dovelo do nezavisne istrage koja je otkrila da je svaka treća osoba koja tamo radi doživela seksualno uznemiravanje. "Znam da ima i drugih koji su iskusili slične stvari i nisu se oglasili u interesu svojih karijera i u strahu da će ih mediji predstaviti svetu na isti način na koji sam ja predstavljena danas", istakla je Torpova.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.