AMERIKANCI U STRAHU: Rusi prodaju oružje kome stignu i ugrožavaju našu DOMINACIJU!
Foto: Reuters

nije im svejedno

AMERIKANCI U STRAHU: Rusi prodaju oružje kome stignu i ugrožavaju našu DOMINACIJU!

Ranije su se u medijima pojavile informacije da je Rusija već počela da isporučuje S-400 Kini, ali je Federalna služba za vojno-tehničku saradnju demantovala te izveštaje
Objavljeno:

Povećanje isporuka ruskog oružja u Kinu ugrožava primat američkog vazduhoplovstva, navodi se u izveštaju Komisije Kongresa za praćenje ekonomije i bezbednosti u odnosima SAD i Kine.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Autori istraživanja smatraju da će prodaja ruskog oružja Kini, kao što su sistem za protivvazdušnu odbranu S-400 i lovci Su-35, „ugroziti“ superiornost SAD u vazduhu. Štaviše, ruska tehnologija će omogućiti Pekingu da ubrza razvoj sopstvenih savremenih aviona-lovaca, navodi se u dokumentu.

"Leks Erdogan" pred usvajanjem: Austrija će zabraniti predsedniku Turske da uđe u zemlju!

- Naoružavanje kineske armije sistemima S-400, koji se u izveštaju nazivaju „jednim od najboljih na svetu“, daće Pekingu mogućnost ne samo da ojača protivavionsku odbranu, već i da postigne superiornost u vazduhu iznad teritorije Tajvana kada budu postavljeni na obalama Tajvanskog moreuza - navodi se u izveštaju.

foto: Reuters

Razvoj vojne saradnje i zajedničke rusko-kineske vojne vežbe svedoče da su obe zemlje zainteresovane za dalje jačanje odnosa u oblasti bezbednosti. Međutim, malo je verovatno formiranje punopravne vojne saradnje dve države u bliskoj budućnosti, navode autori izveštaja. Konkretno, prema mišljenju analitičara, sporno deluje mogućnost da Moskva i Peking potpišu sporazum o vojnoj pomoći u slučaju sukoba sa trećom stranom.

Bez obzira na to, razvoj vojne saradnje Rusije i Kine nesumnjivo komplikuje poziciju SAD u regionu, navodi se u dokumentu.

Rusija snabdeva Kinu širokim spektrom naoružanja. Tako su zemlje potpisale ugovor o snabdevanju PVO sistema S-400 „Trijumf“, a u februaru 2017. počela je realizacija ugovora potpisanog 2015. godine o prodaji Kini višenamenskih lovaca Su-35.

Ranije su se u medijima pojavile informacije da je Rusija već počela da isporučuje S-400 Kini, ali je Federalna služba za vojno-tehničku saradnju demantovala te izveštaje.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.