Kandidat za predsednika Francuske priznao: Kosovo je nasilno odvojeno!
Foto: Reuters

veliki zaokret

Kandidat za predsednika Francuske priznao: Kosovo je nasilno odvojeno!

Južna pokrajina je tema u francuskoj predsedničkoj kampanji, a Fransoa Fijon ponovo je priznao da je Kosovo odvojeno od Srbije protivno međunarodnom pravu
Objavljeno: 11:38h

Odvajanje Kosova od Srbije Zapad je vršio protivno međunarodnom pravu, potvrdio je u ponedeljak uveče predsednički kandidat francuskih Republikanaca Fransoa Fijon, koji je primer Kosova izneo reagujući na konstataciju tokom televizijske debate da je Rusija aneksirala Krim suprotno međunarodnom pravu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- I mi sami smo menjali granice - rekao je Fijon i kao primer eksplicitno naveo Kosovo, dodavši: - Mislili smo da, ako smo zapadnjaci, možemo sve da radimo.

POČINJE POLITIČKI GRAĐANSKI RAT U AMERICI: Soroš ruši Trampa, spremio je MILIJARDE DOLARA ZA PROTESTE! Fijon, koji je bio premijer Francuske baš u trenutku kada je Priština jednostrano proglašavala nezavisnost, sinoć je nastupio u prvoj zajedničkoj televizijskoj debati u kojoj je učestvovalo petoro najbolje plasiranih predsedničkih kandidata, uz njega još i Marin Le Pen, Emanuel Makron, Benoa Amon i Žan Lik Melanšon. Fransoa Fijon je identičan stav izneo krajem prošle godine, kada je, učestvujući na unutarstranačkim izborima za predsedničkog kandidata, poručio preko TV-ekrana da je nezavisnost Kosova u potpunoj suprotnosti s međunarodnim pravom. U svom predizbornom programu Fijon, inače, ističe važnost odnosa poverenja s Rusijom.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.