POČINJE POLITIČKI GRAĐANSKI RAT U AMERICI: Soroš ruši Trampa, spremio je MILIJARDE DOLARA ZA PROTESTE!
Foto: Reuters/Carlo Allegri/Profimedia

Odlučuje se o sudbini sveta

POČINJE POLITIČKI GRAĐANSKI RAT U AMERICI: Soroš ruši Trampa, spremio je MILIJARDE DOLARA ZA PROTESTE!

Ljudi koji stoje iza Demokratske stranke spremaju veliki novac za finansiranje protesta protiv Trampa. Na ulicama uskoro 5.500 grupa širom SAD
Objavljeno: 08:53h

Počinje politički sukob koji će odrediti budućnost Sjedinjenih Američkih Država, ali i sveta. Na jednoj strani, predsednik Donald Tramp i njegov politički mentor Stiv Benon, i njihova želja da iz temelja promene Ameriku, a na drugoj patrijarh starog režima - Džordž Soroš i moćnici iz "Demokratske Alijanse".

Mreža najbogatijih donatora Demokratske stranke upravo odlučuje o davanju novca i podrške novim grupama aktivista i građanskim pokretima (u Srbiji su ovakve stvari poznate i kao nevladine organizacije) koji su se javili posle inauguracije Trampa, kako bi se obračunali sa njegovom agendom.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Organizatori januarskog Marša žena u Vašingtonu i vođe pokreta "Nepodeljivi" će održati prezentacije ove nedelje "Demokratskoj Alijansi", za vreme privatnog sastanka ove uticajne donatorske koalicije u Vašingtonu.

foto: Martin_Abrams/Twitter

Gara LaMarč, predsednik "Demokratske Alijanse" rekao je da je već tražio povezivanje donatora i grupe "Nepodeljivi", koja je u poslednje vreme bila na frontu borbe protiv Trampa. Njeni organizatori, na čelu sa ljudima iz Demokratske stranke koji su svojevremeno radili u Kongresu, stvorili su "Priručnik za odoljevanje Trampovoj agendi", koja se zasniva na taktici konzervativnog pokreta "Tea Party" (Čajanka), i ohrabruju proteste na skupovima u gradskim većnicama i centrima.

Trenutno više od 5.500 lokalnih grupa koristi ovaj priručnik kako bi se borili protiv uredbi i zakona koje donosi Trampova administracija, tvrde organizatori ove grupe.

- Svi su impresionirani onim što je proisteklo iz narodnog pokreta, i mi radimo sve što možemo da ih podržimo i povežemo ih sa većom infrastrukturom - rekao je LaMarč za USA Today.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.