IGOR JE UHAPŠEN POSLE 17 GODINA BEKSTVA SA NOVIM LICEM: Opasni mafijaš harao 90-ih, pa se operisao (VIDEO)
Igor Kuzmenko, Foto: printscreen ren.tv

KAKAV ČOVEK!

IGOR JE UHAPŠEN POSLE 17 GODINA BEKSTVA SA NOVIM LICEM: Opasni mafijaš harao 90-ih, pa se operisao (VIDEO)

Sagorevanje sopstvenih otisaka prstiju kiselinom je objasnio kao „nesreću na poslu“

Objavljeno:

Osumnjičeni ubica iz Rusije je uz pomoć plastične operacije lica i sagorevanja otisaka kiselinom krio identitet od policije čitavih 17 godina pre nego što je nadavno uhapšen.

Igor Kuzmenko, koji je bio deo bande odgovorne za više od 50 ubistava, uhvaćen je u zamku pokušavajući da napusti Rusiju sa lažnim ukrajinskim pasošem. Policija kaže da je Kuzmenko takođe imao lažne identitete i bio poznat pod imenima Vladimir Kiško, Viktor Kuzmenko i Roman Marčuk, prenosi San.

Sagorevanje sopstvenih otisaka prstiju kiselinom je objasnio kao „nesreću na poslu“.

Kuzmenku se sada sudi za saučesništvo u ubistvima koja je izvršila njegova banda pod imenom “Les”. Među njihovim prvim žrtvama bio je Boris Terpugov (30) predsednik Rodnik banke, ubijen 1999. godine, novodno u u blizini sedišta ruske vlade.

Kuzmenko je prvobitno uhapšen pre 17 godina u Rostovu na Donu zbog napada sekirom, ali je pobegao pre suđenja i navodno nastavio sa terororom.

Jedna od navodnih žrtava bio je biznismen iz Sočija Aleksandar Raznikov, koji je pretučen pajserom. Ostala ubistva bila su maskirana kao ubistva u okviru domaćinstva.

Kuzmenkovi kolege gangsteri su vremenom hapšeni i zatvarani, a jedan je izručen iz Španije i dobio je 23 godine zatvora.

Policija kaže da je Kuzmenko živeo u inostranstvu u nekoliko zemalja, uključujući Ukrajinu, koristeći lažne pasoše sve dok nije uhvaćen na povratku u Rostov sa lažnim identitetom.

– Kuzmenko je bio podvrgnut plastičnoj operaciji, radikalno promenivši izgled, a istovremeno je uništio papilarne šare na prstima. U više navrata je krivotvorio dokumenta, stalno se selio iz jedne zemlje u drugu i imao obavljao plastične operacije, menjajući lice – rekla je Julija Ivanova, viši pomoćnik šefa Istražnog komiteta u Moskvi.

Lokalni mediji pišu da se, kada je na kraju uhvaćen, „ponašao se kao profesionalni špijun iz filmova“.

Kuzmenku se sudi zajedno sa još dvojicom osumnjičenih, koji su navodno naručili od njegove bande zastrašivanje i ubistva kako bi “rešili poslovne sporove”. On se suočio sa optužbama za ubistvo, pokušaj ubistva, gangsterizam, pljačku i trgovinu oružjem.

Bonus video

03:06

MOGUĆE DA JE UBICA IZ MLADENOVCA POMISLIO - KAD MOŽE DETE, MOGU I JA! Zorica Mršević o povezanosti zločina

(Espreso/the Sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.