VEŽU BEBE ZA MRTVE MAJKE I BACAJU IH U REKU: U ovoj državi se upravo odvija GENOCID, šta radi svet?
Foto: Reuters

jezive priče

VEŽU BEBE ZA MRTVE MAJKE I BACAJU IH U REKU: U ovoj državi se upravo odvija GENOCID, šta radi svet?

Ujedinjene nacije upozoravaju da postoje jasni indikatori genocida
Objavljeno:

Žene i decu u Južnom Sudanu kolju vojnici koji navodno za masakr koriste noževe kako bi uštedeli metke, prenosi Independent.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Ovaj brutalni konflikt koji Ujedinjene nacije nazivaju etničkim čišćenjem, uzrokovao je i glad koja preti milonima stanovnika.

Bosanac napljuvao Balkance u Nemačkoj: Zašto kukaš? Ovde svaka budala koja hoće da radi, može da uspe! (FOTO) (VIDEO) Jedna žena, koja je uspela da pobegne iz države, ispričala je svoju potresnu priču organizaciji za prava dece "Save the Children". Vežu bebe za mrtve majke i bacaju ih u reku Gledala je kako joj vojnici ubijaju najbolju prijateljicu i njenu decu, uključujući tromesečnu bebu. - Otimaju vas iz kuće i prerežu vam grlo. Malu decu ubadaju i ona umiru kasnije. Videla sam kako vežu male bebe za mrtve majke i tako ih bacaju u reku - izjavila je Sylvia. Građanski rat uzrokovao je i umiranje od gladi Prošlog meseca je u nekim delovima države proglašena glad. UN je upozorio da skoro polovina stanovništva neće imati izvore hrane do jula, ako se kriza nastavi.

foto: Reuters

Građanski rat je započeo 2013., kada je predsednik Salva Kiir otpustio svog zamenika Rieka Machara. Od tada je u borbama, pokoljima i spaljivanjima sela umrlo na desetine hiljada ljudi, zemljom se proširila glad, pa je tri miliona ljudi moralo da napusti svoje domove.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.