TRAGEDIJA KOD OBALA LIBIJE: Pronađena tela 11 osoba
Migranti / Ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

brodolom

TRAGEDIJA KOD OBALA LIBIJE: Pronađena tela 11 osoba

Najmanje četiri osobe su plivajući došle do plaže u Garabuliju

Objavljeno:

Libijska obalska straža pokupila je danas tela 11 migranata koji su se udavili, među kojima i jedno dete, posle potapanja njihovog broda kod obala Libije, preneo je fotograf agencije Frans pres.

U toku prepodneva lokalne vlasti upozorene su da su primećena tela, deset muškaraca i jedne devojčice, u vodi nekoliko metara od obale grada Garabulija, koji se nalazi 50 kilometara istočno od Tripolija.

Migranti / Ilustracija
Migranti / Ilustracijafoto: AP

Najmanje četiri osobe su plivajući došle do plaže u Garabuliju, preneo je fotograf koji je rekao da su iscrpljeni ležali na pesku i uzimali hleb i mleko koje su im davali spasioci.

Kako navodi agencija Frans pres, preživeli posle brodoloma, ukoliko nisu suviše isrpljeni, obično pokušavaju odmah po dolasku na čvrsto tle da pobegnu da ih ne bi libijske vlasti zatvorile.

Brod koji je prevozio oko 80 migranata potonuo je blizu obale, rekao je jedan od preživelih. Na potopljenom brodu su bili ljudi iz Egipta, Pakistana i Bangladeša prema navodima spasenih.

Krijumčari koriste haos koji je nastao u zemlji posle svrgavanja Muamera Gadafija 2011. i svake godine šalju desetine hiljade migranata u pravcu Italije, koja se nalazi na oko 300 kilometara od libijske obale.

Libijski crveni polumesec je od srede do ponedeljka pokupio na plažama u Sabrati, 70 kilometara zapadno od Tripolija, tela 34 migranata koji su stradali posle potapanja njihovog gumenog čamca na kome je bilo oko sto putnika, prema navodima nevladine organizacije Alarm Phone, grupe dobrovoljaca koji vode hitnu telefonsku liniju za migrante u teškoćama.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.