RATNI HEROJ SE UBIO JER NIJE MOGAO DA KUPI KUĆU IZ SNOVA: Nemilosrdni INVESTITOR podigao cenu, OTERAO ČOVEKA U SMRT
Rob Minšul i supruga, Foto: PrintScreen/ Facebook/ Kerry Minshull

TUGA

RATNI HEROJ SE UBIO JER NIJE MOGAO DA KUPI KUĆU IZ SNOVA: Nemilosrdni INVESTITOR podigao cenu, OTERAO ČOVEKA U SMRT

Njegova supruga rekla je da pokojnik nije mogao da pređe preko jedne stvari

Objavljeno:

Odlikovani mornar i avganistanski ratni heroj ubio se jer nije mogao da prežali gubitak „doma iz snova“ nakon svađe oko niske ograde za koju se plašio da će sprečiti da njegova deca imaju privatnost u bašti, pokazala je istraga.

Podoficir Rob Minšul (42) bio je besan nakon što je investitor odbio da im proda nekretninu vrednu 375.000 funti u Kornvolu, u Engleskoj, nakon što su se požalili na njenu ogradu od 4 metra, koja je bila 2 metra niža od ostalih domova u izgradnji.

Bili su zabrinuti da bi to omogućilo ljudima iz obližnje prodavnice u Helstonu da gledaju njihove ćerke dok se kupaju u bazenu koji se nalazi u bašti. Međutim, upravo spor oko ograde pogoršao je situaciju i kuća za koju su oni bili zainteresovani neočekivano je vraćena na tržište, ali po još većoj ceni, koju nisu mogli da priušte. Samo godinu dana kasnije Rob se ubio, piše Dejli Mejl.

Njegova supruga Keri (41) rekla je da Rob nije mogao da pređe preko toga da izgubi "kuću iz snova".

„Ovo je imalo ogroman uticaj na Roba. Počeo je više da pije i nije mogao da se pomiri sa tim na koji način smo izgubili kuću", rekla je ona.

U decembru 2021, Rob, njegova supruga i dve ćerke kasnije su se preselili na drugo imanje u Helstonu, Kornvol.

Supruga Keri je ranije rekla da je porodica potrošila hiljade funti na naknade i robu za novi dom sa četiri spavaće sobe.

„To je samo potpuno slomilo moju porodicu. Nikada ne bih želela da se ovo nikome desi".

Rob je izgubio san i apetit i pio je više alkohola kao rezultat gubitka kuće. U oktobru 2022. Keri je jednog jutra pronašla Roba obešenog u garaži te kuće.

Istraga je otkrila da Rob pati i od drugih stresova. Avio-inženjeru, koji se pridružio Kraljevskoj mornarici sa 17 godina i koji je služio 25 godina na brodovima uključujući HMS Illustrious i koji jeratovao u Avganistanu 2009-10, ponuđeno je unapređenje u glavnog podoficira što nije želeo. Bio je zabrinut zbog svoje dece i rastućih troškova života i hipotekarnih stopa i rekao je svojoj supruzi o nedavnim pokušajima samoubistva.

Mornarički lekari su mu prepisali antidepresive, ali se plašio da će biti otpušten iz službe - i zato je prestao da ih uzima i dozvoljeno mu je da se vrati svom odgovornom poslu na inženjeringu aviona.

U noći kada se ubio, rekao je Keri da je voli, što mu je ona uzvratila i vratio se u krevet. Ali u 4 ujutro Keri se probudila i Rob nije bio u krevetu, našla ga je u garaži.

Bonus video:

00:20

Samoubistvo u SC Banjica

(Espreso/ Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.