POGLEDAJTE KAKO IZLEDA LICE ŠAMPIONA U TUČI ŠAMARIMA NAKON 30 MINUTA BORBE: Ovo nije baš za SVAKOG! (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: Printscreen/Instagram/rxfmma

JEZIVO

POGLEDAJTE KAKO IZLEDA LICE ŠAMPIONA U TUČI ŠAMARIMA NAKON 30 MINUTA BORBE: Ovo nije baš za SVAKOG! (UZNEMIRUJUĆE)

Snimak je na Instagramu objavila rumunska stranica za RXFMMA koja se bavi promocijom MMA mečeva

Objavljeno:

Iako neki to ne žele da priznaju, borba šamarima je pravi sport sa mečevima pred publikom i novčanim nagradama, kao što je to slučaj sa ostalim borilačkim veštinama poput boksa ili MMA.

Nedavno su gledaoci u Ruminuji imali to zadovoljstvo da gledaju kako se dvojica “šamarača” besomučno udaranju tokom 30 minuta dok na kraju nisu završili izobličenih i krvavih lica.

Pobednik turnira “Las Vegas Romania” je posle 10 rundi u finalu bio Komsa Sorin, a pošto se šamari uvek lupaju u istu stranu, njegov levi obraz (jer je protivnik dešnjak) se toliko naduo da je jedva mogao da drži oko otvorenim. Na kraju je zaradio nagradu od 5.000 evra.

Snimak je na Instagramu objavila rumunska stranica za RXFMMA koja se bavi promocijom MMA mečeva, a na njemu su usporeni snimci silovitih udaraca posle kojih takmičari nekako ostaju na nogama.

Ovaj sport ima jasno definisana pravila, od toga u kom položaju smeju da stoje i kako da reaguju takmičari koji primaju udarac, do toga kako mora da izgleda šamar. Pobednik se najčešće određuje poenima ili nokautom. Poeni se posle svake runde onome koji prima šamar dodeljuju na osnovu brzine oporavka i reakcije na udarac, a onome ko udara na osnovu siline i štete nanete protivniku. Poeni se oduzimaju ako neko načini faul koji na primer može biti refleksno trzanje ili spuštanje brade, odnosno podizanje stopala kod udarca ili udarac u nedozvoljeni deo glave.

Međutim, na osnovu komentara na društvenim mrežama neki ne misle da bi ovo trebalo da bude pravi sport niti da se naziva borilačkom veštinom.

Borilački sport u kojem ne možete da se odbranite je beskorisan – napisala je jedna osoba na Tviteru ispod objave o pobedniku.

– Ovo jednostavno nije fer takmičenje jer se ne možete da se branite, što je cela poenta borilačkih sportova – složio se neko.

Sa njima se ne slaže dvostruki UFC šampion Konor Mekgregor koji je čestitao Sorinu na pobedi.

– Apsolutno sjajna tehnika, čestitam novom šampionu u teškoj kategoriji – napisao je on ispod objave.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.