LEKARI POSLALI BEBU KUĆI, MALENA UMRLA POSLE 3 DANA: Roditelji urgiraju na druge da obrate pažnju na OVE SIMPTOME
Ivi Krendl, Foto: Printscreen/Facebook/Phil Crandle

tuga do neba

LEKARI POSLALI BEBU KUĆI, MALENA UMRLA POSLE 3 DANA: Roditelji urgiraju na druge da obrate pažnju na OVE SIMPTOME

Majka kaže da je znala da je njena prvorođena ćerkica bolesna

Objavljeno:

Mala Ivi Krendl postala je letargična, a njene usne su poplavele pa su je preplašeni roditelji, Sem i Fil, odveli u bolnicu. Rečeno im je da njihova 15-mesečna beba ima izlečivu infekciju i odveli su je kući, tretirajući je ibuprofenom i “kalpolom”.

Ali, temperatura deteta je porasla na 39,9, a otkucaji srca bili su preko 200. Majka kaže da je znala da je njena prvorođena ćerkica bolesna.

Ali, medicinske sestre bolnice Viston, u Sent Helensu u Merzisajdu u Engleskoj, rekle su uspaničenoj majci da verovatnije ima urinarnu infekciju nego sepsu.

Nažalost, stanje bebe se rapidno pogoršalo i umrla je od infekcije krvi 16. aprila 2018, dva dana nakon što je otpuštena iz bolnice. Istraga njene smrti kasnije je otkrila da je bilo “propuštenih prilika” da se uoči sepsa. Sada njeni roditelji zagovaraju veću svest u vezi ključnih znakova koje deca mogu da imaju u tom stanju, koje se može lečiti u ranim fazama.

- Briga nad njom nije povećana iako je pokazivala znakove (sepse) – rekla je majka preminule bebe Sem.

- Doneli smo je kući, uzeli uzorak urina i odneli ga u bolnicu ali se njeno stanje sve brže pogoršavalo i pre nego što smo shvatili šta se dešava slučaj je postao hitan. Bilo je veoma jasno da ima sepsu – kaže ona.

Ona i Fil su od tada dobili još dve ćerke, Lili i Niju, kojoj pričaju o Ivi i čuvaju uspomenu na nju.

- Na njen rođendan jedemo picu i sladoled, kao i naša porodica i prijatelji, i pevamo neke pesme koje smo joj pevali svako veče. To takođe mnogo znači našim drugim ćerkama – rekla je Sem.

Ivi Krendl
Ivi Krendlfoto: Printscreen/Facebook/Phil Crandle

Njenoj ćerki Niji (3) takođe je dijagnostikovana potencijalna sepsa, ali se oporavila nakon tretmana antibioticima za 48 sati.

- Kod sepse je ključna rana intervencija – istakla je Sem, dodajući da ne razume kako je moguće da lekari nisu shvatili šta je bio problem sa Ivi.

- Znali smo da je nešto više od proste bolesti, ali su nas uverili da preterujemo.

Sepsa je infekcija krvi koja može da bude životno opasna i teško uočljiva. Ima mnogo mogućih simptoma koji često liče na one od gripa ili infekcije grudnog koša.

Bonus video:

01:01

NAKON SMRTI ŽENE U LESKOVCU ZBOG ABORTUSA DR ANČIĆ OBJASNIO: Ovakve komplikacije moguće, zdravlje žena ugroženo (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Srbija Danas/Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.