GDE JE DANAS NAJINTRIGANTNIJA PRINCEZA BEZ HIDŽABA: Zovu je i Duh, prva je skinula hidžab, evo kako sad izgleda
Lala Salma, Foto: EPA/Federico Anfitti

NESTALA

GDE JE DANAS NAJINTRIGANTNIJA PRINCEZA BEZ HIDŽABA: Zovu je i Duh, prva je skinula hidžab, evo kako sad izgleda

Čak ni strane diplomate u ovoj zemlji nisu znale godinama šta je sa princezom, pa ni prilikom prošlogodišnje posete princa Harija i Megan Markl Maroku

Objavljeno:

Princeza Lala Salma postala je prava misterija nakon što je 2017. godine nestala, a onda se 2019. godine pojavila u službenoj poseti kako bi dokazala da je živa i da je tu. Međutim, tada je ponovo nestala i gubi joj se svaki trag.

Zbog svog miterioznog nestanka dobila je nadimak Princeza duh. Inače, princeza Lala Salma je supruga marokanskog kralja Mohameda VI, a čim se udala za njega počela je da intrigira.

Čak ni strane diplomate u ovoj zemlji nisu znale godinama šta je sa princezom, pa ni prilikom prošlogodišnje posete princa Harija i Megan Markl Maroku. Tada ih je dočekao samo kralj Mohamed VI, bez svoje žene.

Da li su se razveli, da li je negde zatvorena, možda je u egzilu u SAD? Uglavnom, princezi Salmi godinama skoro da nema ni traga.

Kraljevska porodica je tabu tema u marokanskim medijima, pa se tamošnji novinari nisu ni usudili da pitaju gde je princeza i zašto je nestala iz javnosti.

- Ragozvarala sam sa prijateljima u Maroku, rekli su mi da će Lala verovatno dobiti određenu količinu novca i da će biti uklonjena iz javnosti. Ali, ništa nije sigurno... to je veoma teška situacija - istakao je španski novinar Andrea Mori, a njegova koleginica Neti Lejstra dala je i svoje mišljenje:

- Lala je imala težak zadatak pokušavajući da bude prva "vidljiva" supruga jednog marokanskog kralja, tu je postojao veliki jaz. Ipak ona je uradila neke sjajne stvari, a rodila je i dvoje dece. Uvek sam mislila da je dobro prošla. Verujem da će dobiti novac, veliku lepu kuću i sve što joj treba da ne bi rekla ništa o tome. Ali sve je to prilično tužno ako je istina.

Časopis "Hola" 2018. pisao je kako se razvela od supruga, ali palata to nikada nije potvrdila niti demantovala. Najverovatnija teorija je da su se kralj i ona tajno razveli 2018, ali da se o tome strogo ćuti jer je kraljeva privatnost crvena linija za tamošnju štampu. Ta ideja je verovatna i jer su u međuvremenu pojedini javno princezu vređali i ponižavali, a to svakako ne bi smeli da je ona i dalje kraljeva žena.

Uzdrmala temelje kraljevskoj porodici

Inače, Lala Salma se sa kraljem Mohamedom VI upoznala davne 1999, kada je bila na studijama za kompjuterski inženjering. Tri godine kasnije su se venčali i ubrzo uveli korenite novine u kraljevsku porodicu. Naime, do tada je ženama sa dvora bilo strogo zabranjeno da se pokazuju javnosti i nisu se objavljivala čak ni njihova imena ni fotografije.

Lala Salma je sve to izbrisala. Odlučila se za moderan pristup životu, radila na prevenciji side u Africi, osnovala društvo za borbu protiv raka i postala ambasadorka dobre volje Ujedinjenih nacija.

Lepa arapska princeza prkosi svim pravilima

Kraljevska porodica je bila vrlo neprijatno iznenađena svim tim, a posebno jer je princeza javno nosila – pantalone, a odbijala maramu na glavi.

Skoro dva miliona dolara za hranu za ljubimce

Salma i Mohamed su živeli u neverovatnom luksuzu, koji je prilično nezamisliv i za zapadnjačke suverene, samo što se o njima u ovom delu sveta manje zna nego o, recimo, britanskoj kraljevskoj porodici.

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.