OTIŠAO NA RUTINSKU OPERACIJU KOD ZUBARA, PA ZAMALO NASTRADAO: Jedan UDAH mogao je biti KOBAN (VIDEO)
Šiljak u telu, Foto: Profimedia

opasno

OTIŠAO NA RUTINSKU OPERACIJU KOD ZUBARA, PA ZAMALO NASTRADAO: Jedan UDAH mogao je biti KOBAN (VIDEO)

Nesrećni čovek nije osetio šta mu se desilo

Objavljeno:

Plombiranje bi trebalo da bude jednostavan stomatološki zahvat, ali je u slučaju jednog Amerikanca iz Ilinoisa mogao da se završi fatalno.

Tako je Tom Jozi (60) tokom rutinske operacije završio sa burgijom u plućima koju su morali da mu vade u bolnici.

Nesrećni čovek nije osetio da je slučajno udahnuo 2,5 centimetara dug šiljak za bušenje zuba, ali je na skeneru otkriveno da je komad metala stigao do pluća.

– Nisam čak ni osetio da se smanjuje. Sve što sam osetio je kašalj. Kada su uradili CT, kazali su mi: “Nisi ga progutao. Udahnuo si ga” – rekao je Tom medijima.

Doktori su rekli da je muškarac možda udahnuo burgiju neposredno pre nego što se zakašljao i da je zato alat završio tako daleko u disajnim putevima. Komad metala se toliko duboko zabio da se nije video na normalnom skeneru.

– Kada sam video snimak i mesto gde se nalazi taj objekat, shvatio sam da je zaista daleko u ​​desnom donjem režnju pluća – rekao je dr Abdul Arlrajes.

On i njegov tim lekara su zatim izveli nesvakidašnju operaciju kako bi izvukli deo bušilice. Tom prilikom su upotrebili novi uređaj koji se obično koristi za otkrivanje raka. Lekari su objavili i snimak procedure na kojem se vidi kako uspešno kroz disajne puteve dolaze do stranog tela.

Tom se nakon ove drame uspešno oporavio.

– Nikada nisam bio tako srećan kao tada nakon što sam otvorio oči. Video sam lekara kako sa osmehom ispod maske trese malu plastičnu posudu sa alatom u njoj – rekao je Tom posle procedure i dodao da je zadržao burgiju za uspomenu.

Bonus video:

00:27

ZUBAR POKAZAO KOLIKO PASTE JE STVARNO POTREBNO ZA PRANJE ZUBA! Doktor postao HIT na TikToku, a video pregledalo 700.000 LJUDI! (VIDEO)

(Espreso/ Times Now News)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.