PARIZ SE "GUŠI" U SMEĆU: Prolaznike zamenili PACOVI NA ULICAMA, nezapamćena kriza
ParizPARIZ, Foto: Espreso

STRAŠNO

PARIZ SE "GUŠI" U SMEĆU: Prolaznike zamenili PACOVI NA ULICAMA, nezapamćena kriza

Pjer Lisija, regionalni savetnik za javno zdravstvo smatra međutim, da pacovi predstavljaju neposrednu "opasnost za ljude"

Objavljeno:

Kolomb Brosel, pomoćnica gradonačelnice Pariza zadužena za čistoću javnog prostora, izjavila je da je "odnošenje smeća poremećeno u svim delovima Pariza" i objasnila da su prioritetne "bezbednosne intervencije, kao što su čišćenje pijaca i uklanjanje kesa za smeće na tlu''.

An Suri, pomoćnica gradonačelnice Pariza zadužena za javno zdravlje, izjavila je da "ne postoji rizik po javno zdravlje", već je u pitanju problem "udobnosti i kvaliteta života".

Međutim, ona je upozorila "da pacovima ne bi trebalo dozvoliti da slobodno lutaju po ulicama" i istakla da gradska uprava radi na tome da pacove vrati u kanalizaciju eliminacijom hrane na ulicama, kao i da priprema nove preparate za deratizaciju u slučaju ozbiljnije krize.

Pjer Lisija, regionalni savetnik za javno zdravstvo smatra međutim, da pacovi predstavljaju neposrednu "opasnost za ljude".

On je podsetio da je prošlog leta Medicinska akademija podsetila u svom izveštaju da su pacovi i dalje pretnja ljudskom zdravlju zbog mnogih zaraza koje se prenose preko egzoparazita, izmeta, ugriza ili ogrebotina.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.