OTKAZANO 30 ODSTO LETOVA ZBOG PROTESTA: Potpuni KOLAPS i u drugim SAOBRAĆAJNIM INFRASTRUKTURAMA
Protesti, Foto: Profimedia

haos u francuskoj

OTKAZANO 30 ODSTO LETOVA ZBOG PROTESTA: Potpuni KOLAPS i u drugim SAOBRAĆAJNIM INFRASTRUKTURAMA

Ove nedelje uprava je tražila otkazivanje do 30 odsto letova

Objavljeno:

Francuska Uprava za vazduhoplovni saobraćaj je tražila od avio-kompanija da otkažu 20 odsto letova predviđenih za subotu i nedelju s više aerodroma zbog štrajka kontrolora leta koji se protive penzionoj reformi.

Smanjenje broja planiranih letova je u subotu na aerodromima Orli u Parizu i aerodroma u Marseju, Nantu, Tuluzu i Bordou, a u nedelju samo Orli, Marsej i Tuluz, navodi se u saopštenju Uprave za civilnu avijaciju.

Ove nedelje ta uprava je tražila otkazivanje do 30 odsto letova.

Protesti
Protestifoto: Profimedia

Uprava je pozvala putnike koji to mogu, da odlože putovanje, ili bar da se raspitaju kod aviokompanije o stanju svog leta.

Posle velikih demonstracija u utorak zbog te reforme čija je ključna odredba podizanje starosne granice za odlazak u penziju sa 62 na 64 godine, za subotu štrajkovi su najavljeni u više privrednih sektora. Sindikati su tražili da ih „hitno“ primi predsednik Emanuel Makron.

Gornji dom Parlamenta Francuske, Senat, u kojem većinu čini desničarska opozicija, odobrio je danas povećanje starosne granice za odlazak u penziju.

Protesti
Protestifoto: Profimedia

Francuska javna železnička kompanija SNCF je danas saopštila da očekuje da će predstoječeg vikenda saobraćaj i dalje biti znatno poremećen.

Na međunarodnim linijama saobraćaće dve trećine vozova Eurostara i 60 odsto vozova Talis za Beneluks i Lira za Švajcarsku i veze ka Nemačkoj. Ići će samo trećina predviđenih vozova ka Italiji, a samo četvrtina ka Španiji.

Kao i prethodnih dana, domaće železničke veze biće skoro nepostojeće, pošto će biti ukinuto 90 odsto brzih vozova TGV i znatno će biti smanjen broj polazaka prigradskih vozova u oblasti Pariza.

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.