KRVOLOČNI PITBULOVI RASTRGLI ČOVEKA, VUKLI GA PO ULICI: Vatrogasci se jedva izborili sa POBESNELIM PSIMA (VIDEO)
Napad psa, Foto: Printscreen/Twitter/@ppv_tahoe

UŽAS

KRVOLOČNI PITBULOVI RASTRGLI ČOVEKA, VUKLI GA PO ULICI: Vatrogasci se jedva izborili sa POBESNELIM PSIMA (VIDEO)

Starijem muškarcu je data krv na licu mesta, ali je, prema zvaničnicima, preminuo od zadobijenih povreda

Objavljeno:

Jedan stariji muškarac je preminuo, a tri osobe su hospitalizovane nakon žestokog napada pobesnelih pasa u teksaškom gradu San Antoniju u petak, saopštile su vlasti.

Ekipe hitne pomoći reagovale su na „užasnu scenu“ na zapadnoj strani grada oko 14 časova, gde su zatekle „potpuno krvavog" 80-godišnjeg muškarca koga je jedan od dva američka stafordska pitbul terijera koji su učestvovali u smrtonosnom napadu vukao na trotoar, rekao je za američki medij KSAT šef Vatrogasne službe San Antonija Čarls Hud.

Pitbul, Kuče, Pas
foto: Profimedia

Kada su vatrogasci San Antonio izašli iz kamiona, psi su ih napali i oni su morali da se brane pijucima i motkama dok su pokušavali da pomognu žrtvi, rekao je on.

Starijem muškarcu je data krv na licu mesta, ali je, prema zvaničnicima, preminuo od zadobijenih povreda.

Do incidenta je došlo kad su stariji muškarac i 74-godišnja žena, koji su došli u posetu prijatelju, izašli iz svog vozila, saopštila je policija San Antonija.

U to vreme dva psa su pobegla iz susedovog dvorišta i napala ih.

Psi su naneli „vidljive povrede od ugriza obema žrtvama“, saopštila je policija. Vatrogasni kapetan je zadobio ranu od ugriza na nozi, a treća žrtva je ugrižena u ruku. Sve tri preživele žrtve prebačene su na lečenje u Univerzitetsku bolnicu.

Dva psa koja su učestvovala u napadu i još jedan pas iz iste kuće u to vreme su bili nevezani i predati su Službi za brigu o životinjama San Antonija. Oni će navodno biti eutanazirani u petak uveče.

Kako pišu američki mediji, sklonište je primilo brojne pozive zabrinutih komšija u poslednje dve godine tvrdeći da su psi zanemareni i da izgledaju kao lutalice.

Vlasnik pasa Kristijan Moreno (31) uhapšen je i suočava se sa optužbama za krivično delo napad opasnog psa koji je izazvao smrt i povredu starije osobe, saopštila je policija.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.