BRUTALNOST POLICIJE ZABELEŽENA NA KAMERAMA: Iživljavali se nad zatvorenikom, JEZIVO! (VIDEO)
Policija, Foto: Twitter Printscreen/@AttorneyCrump

SKANDAL

BRUTALNOST POLICIJE ZABELEŽENA NA KAMERAMA: Iživljavali se nad zatvorenikom, JEZIVO! (VIDEO)

Muškarac u američkom zatvoru umro od hipotermije, policija ga ostavila u zamrzivaču?

Objavljeno:

Muškarac iz Alabame umro je nakon što ga je policija nekoliko sati ostavila vezanog u zamrzivaču u zatvoru ili sličnom hladnom okruženju, navodi se u tužbi koju je podnela njegova porodica, a koju prenose američki mediji.

Antoni Mičel (33) uhapšen je nakon što je navodno pucao iz pištolja tokom policijske intervencije zbog dojave o pogoršanju njegovog mentalnog stanja. Mičel je nakon toga 14 dana proveo u zatvoru, a 26. januara je bez svesti odvezen u bolnicu na zadnjem sedištu policijskog automobila, stoji u tužbi i snimku.

Telesna temperatura od 22°C

Kada je stigao u bolnicu, Mičelova telesna temperatura iznosila je 22°C. Lekar hitne pomoći pokušavao ga je da ga reanimira tri sata, a zatim je proglasio smrt.

- Nisam siguran pod kojim je okolnostima pacijent bio u zatvoru, ali teško je razumeti da neko razvije temperaturu od 22°C dok je zatvoren u zatvoru - napisao je lekar hitne pomoći u svojoj medicinskoj dokumentaciji, navodi se u tužbi. "Ne znam da li je mogao da bude izložen hladnom okruženju. Verujem da je hipotermija bila krajnji uzrok njegove smrti."

Prema tužbi podnesenoj u ponedeljak, Mičel je "verovatno" bio u zamrzivaču zatvorske kuhinje zavezan za stolicu ili ostavljen satima u nekom drugom hladnom okruženju.

- Prema informacijama koje smo primili, verujemo da je to bio zatvorski zamrzivač ili frižider, ali u ovom trenutku nemamo video koji bi to potvrdio - rekao je advokat Vilijam Smit za Vašington Post. "Verujemo da šerifova kancelarija ima video koji pokazuje što mu se tačno dogodilo."

Policija lagala

U tužbi se navodi da su, dok je Mičel ležao go u svojoj ćeliji 25. januara, "brojni službenici zatvora i medicinsko osoblje došli do otvorenih vrata njegove ćelije kako bi ga posmatrali i zabavljali se njegovim stanjem", umesto da pozovu pomoć.

Video snimak koji je podelio zatvorski službenik prikazuje policajce kako onesvešćenog Mičela nose u policijsko vozilo. Prema tužbi, to je u suprotnosti s ranijom izjavom šerifove kancelarije da je bio "budan i pri svesti kad je napustio ustanovu i stigao u bolnicu".

Na snimku sigurnosne kamere iz zatvora, dva zaposlena nose Mičela, bez nosila, prema policijskom automobilu u prostoru za utovar zatvora.

Otpuštena službenica koja je progovorila

Postoji snimak Tonijeve poslednje noći u pritvoru koju je najprije snimila i podelila Karen Keli, zatvorska službenica iz okružnog zatvora koja je u međuvremenu otpuštena. Keli je u odvojenoj tužbi podnesenoj u utorak navela da je otpuštena zbog incidenta.

Keli je tužila šefa stanice okruga Volker i nekoliko policajaca jer su joj dali otkaz nakon što je progovorila o zlostavljanju zatvorenika. Kancelarija šerifa okruga Volker odbila je da komentariše ove navode.

Pucao na policajce

Antoni Mičel stigao je u kuću svog rođaka Stiva Mičela 12. januara. Prema tužbi, Stiv je shvatio da njegov bratić nije dobro i da "govori zablude" i da mu je "ozbiljno potrebna psihijatrijska pomoć". Anhoni Mičel je imao istoriju zavisnosti o drogama i živeo je sam od smrti svog oca 2022. godine.

Stiv je pokušao da kontaktira kancelariju šerifa okruga Volker radi provere zdravstvenog stanja, ali oni nisu odgovarali na pozive pa je kontaktirao hitnu.

Kada su policajci na kraju stigli do Mičelove kuće, on je "ispalio najmanje jedan hitac" na njih "pre nego što se povukao u šumovito područje", rekli su u izjavi od 13. januara. U saopštenju se navodi da je Mičel bio "dezorijentisan" kada je priveden u zatvor pod optužbom za pokušaj ubistva.

(Espreso/Srbija Danas/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.