NE OSTAVLJAJTE NAS RUSIMA, MOLIMO VAS: Edi Rama dao potresan intervju engleskim medijima!
Foto: Filip Plavčić

VAPAJ IZ ALBANIJE

NE OSTAVLJAJTE NAS RUSIMA, MOLIMO VAS: Edi Rama dao potresan intervju engleskim medijima!

Da li je poziv u pomoć albanskog premijera pravi pokazatelj šta Trampova administracija zaista ima na umu, kad je reč o situaciji na Balkanu?
Objavljeno: 09:41h

Novinar engleskog Telegrafa Tomas Harding uradio je u Tirani intervju sa premijerom Albanije Edijem Ramom. Vođa susedne nam zemlje zatražio je u ovom intervjuu, između ostalog, veći fokus SAD i EU na Balkan, i otkrio da se izuzetno plaši ruskog uticaja u regionu.

Prenosimo tekst koji je Telegraf danas objavio na svom sajtu. Kad ga pročitate, možda će vam na um pasti isto pitanje kao i nama: Da li je poziv u pomoć albanskog premijera pravi pokazatelj šta Trampova administracija zaista ima na umu, kad je reč o situaciji na Balkanu?

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Balkan je u opasnosti od padanja pod ruski uticaj, ako Trampova administracija bude ignorisala region, upozorio je premijer Albanije u intervjuu za Telegraf.

foto: AP

Takođe, pitanja se postavljaju o tome da li Evropska Unija radi dovoljno kako bi osigurala stabilnost i blokirala planove Moskve.

U intervjuu, Edi Rama, harizmatični premijer Albanije, kaže da bez podrške SAD "Balkan neće biti mesto gde postoje mir i saradnja".

- Za SAD ovaj region je veoma važan strateški i SAD su veoma važne za nas - dodao je Rama.

Imajući u vidu evidentnu ulogu Rusije u zaveri za atentat na premijera Đukanovića u susednoj Crnoj Gori, koju je Telegraf otkrio ove nedelje, postoji zabrinutost da će nedostatak interese Vašingtona ohrabriti Moskvu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.