NOVI FIJASKO U SVETU KRIPTOVALUTA: Posle kraha FTX-a je samo još ovo falilo
Kriptovalute, Foto: Profimedia

ekonomska situacija

NOVI FIJASKO U SVETU KRIPTOVALUTA: Posle kraha FTX-a je samo još ovo falilo

Genesis Global Capital, jedan od najvećih kripto-zajmodavaca, zamrzao je isplate kupaca 16. novembra nakon što je FTX zapanjio čitav finansijski svet svojim bankrotom

Objavljeno:

Podfirma američke kripto-kompanije Genesis, zadužena za pozajmice u kriptovalutama, podnela je u četvrtak zahtev za zaštitu od bankrota u SAD.

Genesis Global Capital, jedan od najvećih kripto-zajmodavaca, zamrzao je isplate kupaca 16. novembra nakon što je FTX zapanjio čitav finansijski svet svojim bankrotom. Ova kompanija je u vlasništvu kompanije Digital Currency Group (DCG).

Bitkoin, Kriptovaluta
foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Jedinica Genesis-a saopštila je da ima i imovinu i obaveze u rasponu od milijardu do 10 milijardi dolara i procenjuje se da ima preko 100.000 poverilaca u podnesku američkom stečajnom sudu za južni okrug Njujorka. Pored ove zahtev za zaštitu od bankrota podneli su i Genesis Global Holdco i Genesis Asia Pacific.

Kompanija je u sopštenju navela da će razmišljati o potencijalnoj prodaji ili transakciji ekvitizacije radi isplate kreditora i da ima 150 miliona dolara u gotovini za podršku restrukturiranju.

S druge strane, vrednost kriptovaluta je porasla za 7,5 posto.

(Espreso/ Reuters)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.