KRVAVA RACIJA NA ZAPADNOJ OBALI: Ima mrtvih!
Izrael, Foto: Profimedia

DRAMA

KRVAVA RACIJA NA ZAPADNOJ OBALI: Ima mrtvih!

Agencija je objavila da je da je učitelj ubijen kada je pokušao da pruži pomoć Džabarinu koji je pogodjen metkom ispred svoje kuće.

Objavljeno:

Izraelski vojnici ubili su rano jutros jednog palestinskog učitelja i jednog ekstremistu, tokom vojne racije na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštili su palestinski zvaničnici i objavili mediji dok se pojačava nasilje izmedju dva naroda.

Palestinsko ministarstvo zdravlja je identifikovalo ubijenog 57-godišnjeg učitelja i 28-godišnjeg ekstremistu. Oni su ubijeni u izbegličkom logoru Dženin na severu Zapadne obale.

Zvanična palestinska novinska agencija Vafa (Wafa) je objavila da je učitelj Džavad Bavakna predavao u srednjoj školi i da je imao šestoro dece, a Brigade mučenika Al-Akse, vojno krilo povezano sa partijom Fatah koja kontroliše Palestinsku upravu, potvrdilo je da je druga žrtva, Adham Džabarin, bio njen član.

Agencija je objavila da je da je učitelj ubijen kada je pokušao da pruži pomoć Džabarinu koji je pogodjen metkom ispred svoje kuće.

1 / 4 Foto: Profimedia

Izraelska vojska nije odmah ništa komentarisala, a palestinski mediji su javili da su izraelske snage uhapsile i lokalnog zvaničnika ekstremističkog Islamskog džihada.

Napetost je porasla na Zapadnoj obali gde izraelska vojska skoro svake noći hapsi osumnjičene ekstremiste posle talasa paletinskih napada u proleće prošle godine u kojima ja ubijeno 19 ljudi.

Još deset Izraelca ubijeno je u drugom talasu napada kasnije iste godine.

Po podacima izraelske organizacije za ljudska prava Becelem gotovo 150 Palestinaca ubijeno je u izraelskoj vatri na Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu 2022. godine, najviše od 2004. Od početka ove godine ubijeno je 17 Palestinaca.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.