TRAMPOVO POSLEDNJE UPOZORENJE: Postaraću se da IRAN NIKAD NE DOBIJE NUKLEARNO ORUŽJE!
Foto: Reuters

opasno vreme

TRAMPOVO POSLEDNJE UPOZORENJE: Postaraću se da IRAN NIKAD NE DOBIJE NUKLEARNO ORUŽJE!

- Zaštitićemo naše saveznike u regionu, pogotovo Izrael - poručio je potpredsednik Majk Pens
Objavljeno: 11:42h

Predsednik SAD Donald Tramp je obećao da će se postarati da Iran nikad ne razvije nuklearno oružje s kojim bi mogao da ugrozi bilo koju državu članicu NATO, poručio je potpredsednik SAD Majk Pens.

Govoreći na Minhenškoj bezbednosnoj konferenciji, Pens je rekao da je slabljenje sankcija Iranu Teheranu donelo "više slobode da ugrožava region".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Pod predsednikom Trampom, Sjedinjene Države će biti posvećene tome da Iran nikad ne dobije nuklearno naoružanje kojim bi mogao da ugrozi naše države saveznice, naše saveznike u regionu, pogotovo Izrael - rekao je Pens.

Pens je najavio i da Tramp veruje da zajednički stav može da se nađe sa Rusijom, ali da Moskva mora da snosi odgovornost za krizu u Ukrajini.

- SAD će nastaviti da smatraju Rusiju odgovornom, čak i dok tražimo zajedničke stavove za koje predsednik Tramp veruje da mogu biti pronađeni - rekao je Pens.

Pens je upozorio saveznike u NATO da moraju pružiti pravičan doprinos kako bi podržali NATO, napomenuvši da mnogi "nisu na jasnom ili uverljivom putu" ka tom cilju.

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.