U EGIPTU OSVANULA NOVA PIRAMIDA: Iza njene izgradnje nema MISTERIJE, zna se tačno ko ju je napravio i ZAŠTO (FOTO)
Piramida, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

U EGIPTU OSVANULA NOVA PIRAMIDA: Iza njene izgradnje nema MISTERIJE, zna se tačno ko ju je napravio i ZAŠTO (FOTO)

Viša je od prosečne trospratnice, a teška neverovatnih 18 tona

Objavljeno: 10:54h

U egipatskoj pustinji osvanula je nova piramida. Ali iza njene izgradnje nema velike misterije – tačno se zna ko ju je napravio, kako i zašto.

Nova egipatska piramida je delo pokreta 100YR Cleanup – inicijative kompanije Zero Co, kojoj je plan da finansira čišćenje smeća velikih razmera širom sveta u sledećih 100 godina.

Oni veruju da je potrebno 100 godina da bi se planeta očistila od smeća. Istovremeno žele da podstaknu ljude da odgovornije i svesnije koriste predmete od jednokratne plastike, koji zagađuju prirodne resurse.

Piramida je građena pet dana u Zapadnoj pustinji u blizini Kaira od milion plastičnih boca i drugog otpada pronađenog u reci Nil. Viša je od prosečne trospratnice, a teška neverovatnih 18 tona.

1 / 4 Foto: Profimedia

Kako bi proslavio početak inicijative, ali i privukao ljude da se uključe u akciju, idejni kreator Majk Smit kampovao je na vrhu te piramide tri dana.

100YR Cleanup je trenutno u fazi prikupljanja milion dolara, koliko je potrebno za finansiranje prve godine čišćenja. Veruje se da će u prvih 365 dana akcije biti izvučeno 15 miliona odbačenih plastičnih boca iz okeana, s Himalaja i Egipta, kao i da će biti formirani odredi za čišćenje u Australiji i Indoneziji koji će iz prirode uklanjati smeće svakoga radnog dana u nedelji.

(Espreso/Punkufer.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.