TINEJDŽERI UBILI PROFESORKU, PA SE HVALILI PRIJATELJU: Pretukli je PALICOM, a kad čujete zbog čega SKAMENIĆETE SE!
Ilustracija, Foto: printscreen kp.ru

UŽAS

TINEJDŽERI UBILI PROFESORKU, PA SE HVALILI PRIJATELJU: Pretukli je PALICOM, a kad čujete zbog čega SKAMENIĆETE SE!

Svedoci su uočili dva muškarca kako voze njen kombi iz parka manje od sat vremena nakon što je tamo stigla

Objavljeno: 14:29h

Dvojica srednjoškolaca iz Ajove osumnjičeni su da su ubili svoju profesorku španskog jezika zato što je jednom od njih dala lošu ocenu, stoji u sudskim dokumentima otkrivenim u utorak, koje je prenio New York Post.

Zločin se dogodio prošle godine u novembru, a Vilijard Miler i Džeremi Gudejl su uhapšeni ubrzo nakon toga, ali motiv za ubistvo 66-godišnje Noheme Graber do sada nije bio poznat.

Istražitelji su sada otkrili da se Miler sastao s Graber u Srednjoj školi "Fairfield" kako bi razgovarali o lošoj oceni iz njenog predmeta na dan njenog ubistva. Kasnije tog dana učiteljica se odvezla svojim kombijem u park, gde je svakodnevno odlazila u šetnju nakon nastave.

Pretukli je bejzbol palicom

Sledećeg dana je njeno pretučeno telo pronađeno skriveno ispod hrpe cerade i kolica u parku. Istražitelji veruju da su Miler i Gudejl, koji su tada imali 16 godina, učiteljicu nasmrt pretukli bejzbolskom palicom i kasnije se time hvalili na društvenim mrežama.

Miler je rekao policiji da je bio ljut zbog Graberinih metoda podučavanja španskog i jer mu je niska ocena smanjila ukupni prosek. "Veruje se da je loša ocena motiv ubistva Graber, sa kojim se direktno povezuj Milera", navodi se u sudskim dokumentima.

Miler je najpre demantovao bilo kakvu umešanost u smrt učiteljice, ali je "kasnije izjavio da je znao za sve, ali da nije učestvovao". Na sudu je tvrdio da je Graber ubila "grupa maskiranih klinaca" i prisilila ga da se reši tela.

Nohima Grejber
Nohima Grejberfoto: Printscreen/Facebook/nohemagraber

Svedoci su uočili dva muškarca kako voze njen kombi iz parka manje od sat vremena nakon što je tamo stigla. Kombi je na kraju pronađen uz seoski put, a jedan je svedok prevezao dvojicu tinejdžera koje je zatekao upravo na toj putu, rekli su istražitelji.

Gudejl se navodno ubistvom pohvalio prijatelju na Snepčetu, a on je sudu isporučio fotografije razgovora u kojima se Gudalevo i Milerovo ime povezuje s ubistvom. Obojici tinejdžera, koji sada imaju 17 godina, sudiće se kao odraslima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.