DŽONSONU JE ŽURKA DOŠLA GLAVE, A DA LI ĆE I NOVOM PREMIJERU? Isplivao skandalozan snimak Sunaka, gledajte! (VIDEO)
Riši Sunak, Foto: Printscreen/TikTok/greatbritishmemes

na meti kritika

DŽONSONU JE ŽURKA DOŠLA GLAVE, A DA LI ĆE I NOVOM PREMIJERU? Isplivao skandalozan snimak Sunaka, gledajte! (VIDEO)

Sunak će biti prva tamnoputa osoba, prva osoba azijskog porekla i prvi Hindus koji će voditi Britaniju

Objavljeno:

Riši Sunak novi je britanski premijer, pošto se Boris Džonson povukao iz trke u nedelju rekavši kako je shvatio da je, iako ima dovoljnu podršku da uđe u finale, zemlji i Konzervativnoj stranci potrebno jedinstvo.

Prethodno je Liz Tras podnela ostavku, kao premijerka sa najkraćim mandatom na toj poziciji.

Sunak je prvi put na sebe skrenuo pažnju u zemlji kada je, u sa 39 godina, postao ministar finansija, a na tu poziciju ga je upravo imenovao Boris Džonson.

Sunak će biti prva tamnoputa osoba, prva osoba azijskog porekla i prvi Hindus koji će voditi Britaniju.

Njegovu pobjdu neki vide kao pobedu raznolikosti i bolju reprezentaciju u britanskoj politici, u kojoj dominiraju stariji belci.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/Washington Post

Sunak (42) rođen je u engleskom lučkom gradu Sautemptonu, a roditelji su mu Indijci koji su migrirali 60-tih u Britaniju iz istočne Afrike. Sunak se školovao na Vančester koledžu. Nakon toga je studirao filozofiju, politiku i ekonomiju (PPE) na Linkoln koledžu u Oksfordu, a kasnije je stekao MBA na Univerzitetu Stanford u Kaliforniji kao Fulbrajtov stipendista. Dok je studirao na Stanfordu, upoznao je svoju buduću suprugu Akšatu Murti, ćerku N. R. Narajane Murtija, indijskog biznismena milijardera koji je osnovao Infosis.

Sunak i Murti su 222. najbogatiji ljudi u Britaniji, sa zajedničkim bogatstvom od 730 miliona funti od 2022.

On će također biti najmlađi premijer u više od 200 godina.

Sunakovo bogatstvo bila je redovna tema razgovora tokom poslednje liderske kampanje i verovatno će ponovo postati. Njegove Prada mokasine od 450 funti i pametna šolja za kafu od 180 funti podstakle su kritike da je bivši učenik Vičester koledža van kontakta sa stvarnim potrebama.

Ovakvo bogatstvo dovelo je do sumnje Britanaca koji smatraju da je Sunak previše bogat da bi razumeo svakodnevne potrebe birača.

Kao što je bivši predsednik Konzervativne stranke, Boris Džonson, bio na meti kritika zbog njegovog stila života i spornih partijanja u toku pandemije, možda neće biti mnogo drugačiji slučaj i sa novim premijerom.

Novi video snimak koji je osvanuo na popularnoj platformi Tik Tok, gde se Ruši Sunak ludo provodi na žurci, skupio je skoro 8 miliona pregleda.

Pogledajte u videu ispod kako se provodi novi britanski premijer.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.