SILOVAO ROĐAKU TINEJDŽERKU (15), PA JE POLIO BENZINOM I ZAPALIO: U svemu mu pomagala i MAJKA, a to nije sav HOROR!
Ilustracija, Foto: Profimedia

JEZIV DOGAĐAJ U INDIJI

SILOVAO ROĐAKU TINEJDŽERKU (15), PA JE POLIO BENZINOM I ZAPALIO: U svemu mu pomagala i MAJKA, a to nije sav HOROR!

Devojka je sa teškim opekotinama prebačena u bolnicu i za sada nije poznato u kakvom su stanju ona i njena beba

Objavljeno:

Tinejdžerka (15) iz Indije prebačena je hitno u bolnicu sa ozbiljnim opekotinama, nakon što je muškarac koji je osumnjičen za njeno silovanje pokušao da je zapali.

Ovaj zločin predstavlja još jedan u nizu zločina koji su povezani sa seksualnim nasiljem, a koji su još jednom izazvali bes građana.

Kamleš Kumar Diksit, viši policijski službenik u saveznoj državi Utar Padeš rekao je u izjavi za CNN da su 18- godišnji mladić i njegova majka uhapšeni u ponedeljak zbog pokušaja ubistva trudne tinejdžerke početkom oktobra. Oni su optuženi da su je polili benzinom i zapalili.

Policija takođe sumnjiči ovog mladića, koji je rođak nesrećne devojke, da ju je silovao tri meseca ranije, nakon čega je ostala u drugom stanju.

Iako je njena porodica znala da je ona u drugom stanju oni su zajedno sa porodicom mladića (18) pokušali da se dogovore oko njihovog venčanja. Ona je navodno namamljena u njegovu kuću, gde ju je on polio benzinom i zapalio.

- Mislim da sam oguglala na ovakve slučajeve. Našoj zemlji nedostaje empatija. Godinama pokušavamo da promenimo stvari. Ovaj slučaj je pokazatelj neuspeha našeg sistema - rekla je jedna aktivistkinja iz Organizacije za borbu protiv silovanja u Nju Delhiju.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Prema rečima višeg policijskog zvaničnika u najmnogoljudnijoj saveznoj državi u Indiji, silovanje tinejdžerke dogodilo se tri meseca ranije u gradu koji se nalazi na 200 kilometara od glavnog grada Nju Delhija.

Devojka je sa teškim opekotinama prebačena u bolnicu i za sada nije poznato u kakvom su stanju ona i njena beba.

Savezna država u kojoj se zločin dogodio jedan je od glavnih centara kampanje koju je pokrenuo premijer, a koji se odnosi na unapređenje rodne ravnopravnosti u zemlji.

- Možete da postavite bilborde svuda po svetu, ali to neće da reši ovaj problem. Mnogi muškarci i dalje vide silovanje kao "čin moći" nad ženama. Mnogi slučajevi ostaju neprijavljeni jer se žene boje da odu u policiju i prijave nasilje - kaže aktivistkinja.

Čini se da se ista stvar dogodila i u slučaju pomenute devojke jer ona tri meseca nije prijavila silovanje iako je zatrudnela.

Centralna Vlada Indije odobrila je plan za otvaranje više od 1.000 sudova koji će po ubrzanoj proceduri pomoći da se reše zaostali slučajevi seksualnih napada maloletnica.

Međutim, prema zvaničnim podacima, do decembra 2021. godine osnovano je manje od 700 tih institucija.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.