Tramp naredio prvu akciju: Ubijen vojnik SAD i 14 terorista, među kojima su tri lidera Al Kaide! (FOTO)
Foto: Profimedia

odobrio!

Tramp naredio prvu akciju: Ubijen vojnik SAD i 14 terorista, među kojima su tri lidera Al Kaide! (FOTO)

Jedan američki vojnik je poginuo i trojica su ranjena u napadu snaga SAD na uporište Al Kaide u Jemenu, saopštila je američka vojska
Objavljeno:

Vojska je navela da je u akciji ubijeno 14 pripadnika terorističke organizacije.

"Njujork tajms" navodi a je reč o prvoj antiterorističkoj akciji koju je odobrio Donald Tramp otkako je pre devet dana inaugurisan kao 45. predsednik SAD.

Jemenski zvaničnici su ranije saopštili da je u napadu ubijeno više od 40 ljudi, među kojima tri lidera Al Kaide, žene i deca.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Reuter

Centralna komanda vojske SAD (CENTCOM) nije navela da je u napadu bilo civilnih žrtava i nije saopštila identitet ubijenih. Očevici su rekli da je napad izveden iz helikoptera tipa "apač".

DOLIJALA KOZA NOSTRA: Srpska banda pljačkala po Siciliji! (FOTO) Iznenadni napad američke vojske u provinciji Bajda trajao je nešto manje od sat vremena. Cilj je bila zgrada ili niz zgrada za koje su smatrali da se u njima nalaze informacije dovoljno važne za odobrenje vojne operacije na tlu, umesto vazdušnog napada, rekli su američki službenici. General Džozef Votel, šef centralnog zapovedništva Pentagona, naveo je u saopštenju: "Duboko nas je pogodio gubitak pripadnika jedne od naših najelitnijih jedinicai. Žrtve se događaju u našoj borbi protiv terorizma koji preti nevinim ljudima širom sveta". U Jemenu besni rat između međunarodno priznate vlade i šiitskih pobunjenika, saveznika bivšeg predsednika Alija Abdulaha Saleha, koga podržava Iran.

Tramp hvali akciju, žali za ubijenim vojnikom i ranjenima.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da su Amerikanci tužni zbog vesti da je jedan američki vojnik poginuo, a tri ranjena u napadu na pripadnike ogranka Al Kaide u Jemenu. Tramp je u saopštenju naveo da su "hrabre američke snage bile od koristi u ubijanju", kako se procenjuje, 14 ekstremista, kao i u prikupljanju važnih obaveštajnih podataka koji će pomoći SAD da spreče terorističke napade na svoje državljane i ljude širom sveta, preneo je AP.

Bonus video

(KURIR TV) Ivica Dačić: Policajci me ČUVAJU OD CICAMACA, ali im ne ide

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.