PALA PRVA ODLUKA KRALJA ČARLSA: Evo koliko će Britanija biti u ŽALOSTI, zastave na pola koplja ostaju do OVOG DANA!
Kralj Čarls III, Foto: Profimedia

CELA ZEMLJA NA NOGAMA

PALA PRVA ODLUKA KRALJA ČARLSA: Evo koliko će Britanija biti u ŽALOSTI, zastave na pola koplja ostaju do OVOG DANA!

Datum sahrane tek treba da bude potvrđen, ali se veruje da će se održati deset dana nakon kraljičine smrti

Objavljeno: 12:47h

Kralj Čarls III proglasio je sedamnaestodnevnu žalost za kraljicom pošto su potvrđeni prvi zvanični podaci o palati saučešća.

Nakon smrti kraljice, novi kralj je najavio da će se period kraljevske žalosti održavati do sedam dana nakon kraljičine sahrane.

Datum sahrane tek treba da bude potvrđen, ali se veruje da će se održati deset dana nakon kraljičine smrti.

Sa dodatnih sedam dana, Čarls je najavio da će kraljevska porodica održati 17-dnevnu žalost.

Kraljevsku žalost će posmatrati članovi kraljevske porodice, osoblje kraljevskog domaćinstva i predstavnici kraljevskog doma na službenim dužnostima, zajedno sa trupama predanim na ceremonijalne dužnosti.

Zastave na svim kraljevskim rezidencijama juče su spuštene na pola koplja nakon vesti i ostaće tamo do 8 sati ujutru poslednjeg dana žalosti.

1 / 11 Foto: Profimedia

Kraljevski pozdrav iz vatrenog oružja biće ispaljen u Londonu danas u 13 časova u Hajd parku, a ispaljen je po jedan metak za svaku od 96 godina koliko je kraljica živela.

Nakon njene smrti, počasti su preplavile iz celog sveta, a kraljevske rezidencije širom Ujedinjenog Kraljevstva bile su obrubljene cvećem dok se gomila hrlila u njih. Ne postoje fizičke knjige saučešća, ali je postavljena onlajn knjiga za one koji žele da ostave poruku na kraljevskoj veb stranici.

Kraljica Elizabeta
Kraljica Elizabetafoto: Profimedia

Kraljevska porodica je juče saopštila da su kraljičini lekari izrazili zabrinutost za njeno zdravlje. U satima koji su usledili, njena uža porodica je požurila u Balmoral da bude uz nju pre nego što je umrla popodne.

Njena smrt je objavljena u 18:30, a zbog zakašnjenja objave, zamršeno postavljeni planovi pomereni su za dan unazad - što znači da se današnji dan računa kao D+0.

(Espreso/Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.