ANGELA MERKEL: Sa Trampom ću pokušati da nađem kompromis!
Foto: Reuters

da li će se složiti?

ANGELA MERKEL: Sa Trampom ću pokušati da nađem kompromis!

Merkel je rekla da će pokušati da sa Trampom priča o problemima, poput trgovine i novčanih izdavanja za vojsku
Objavljeno: 16:44h

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da će pokušati da nađe kompromis sa predsednikom SAD Donaldom Trampom o problemima, poput trgovine i novčanih izdavanja za vojsku i dodala da će raditi na zaštiti bitnih odnosa između Evrope i SAD.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- On je svoja ubeđenja jasno izneo u inauguracionom govoru. Rekla bih dve stvari u vezi sa ovim. Prvo verujem da je najbolje za nas ako radimo zajedno poštujući pravila, uobičajne vrednosti i zajedničke akcije u međunarodnom ekonomskom sistemu, međunarodnoj trgovini i damo naš doprinos vojnim savezima", rekla je Merkel povodom Trampovog govora.

foto: Fonet

Kao drugu bitnu stvar, ona je istakla da trans - atlantski odnosi neće biti manje važni u dolazećim godinama nego ranije.

- Radiću na tome. Čak i kada bude različitih mišljenja, najbolji kompromisi i rešenja mogu se naći kada razmenjujete ideje i poštujete se - rekla je Merkel.

Nemački vicekancelar Zigmar Gabrijel izjavio je juče da Evropa i Nemačka moraju da brane svoje interese kada se radi o trgovini, kao i da će Nemačkoj biti potrebna nova ekonomska strategija usmerena ka Aziji.

- Ono što smo su čuli (tokom inauguracije Donalda Trampa) su visoki nacionalistički tonovi. Mislim da moramo da se spremimo za grubu vožnju - rekao je Gabrijel u intervjuu za nemaccki ZDF.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.