PAPA IMA NOVE ŽELJE: Posle Severne Koreje hoće u Rusiju i Donbas!
Papa Franja, Foto: EPA-EFE/ANGELO CARCONI / POOL

putuje mu se

PAPA IMA NOVE ŽELJE: Posle Severne Koreje hoće u Rusiju i Donbas!

On je takođe voljan da se sastane sa civilima i decom koja su izgubila roditelje, jer to može pomoći u izgradnji dijaloga između Rusije i Ukrajine, kao i Zapada uopšte

Objavljeno:

Papa Franjo spreman je da otputuje u Donbas nakon posete Rusiji, verovatno u proleće 2023. godine, izjavio je predsednik Svetske unije staroveraca Leonid Sevastjanov, pozivajući se na razgovor sa pontifiksom, objavio je danas TASS.

"Papa Franjo je spreman da poseti Donjeck na putu u Moskvu ili u povratku, da vidi mesta na kojima se već osam godina dešavaju tragični događaji, uključujući Aleju anđela, da tamo održi pomen i pomoli se za svu decu ubijenu u sukobu", naveo je Sevastjanov.

On je takođe voljan da se sastane sa civilima i decom koja su izgubila roditelje, jer to može pomoći u izgradnji dijaloga između Rusije i Ukrajine, kao i Zapada uopšte.

Papa Franja
foto: Profimedia

Sevastjanov je objasnio da se papa nada da će moći da otputuje u Rusiju na proleće 2023. godine, ali da je spreman da dođe ranije ako bude poziva ruskih vlasti.

Potrebno je razumeti, naglasio je, da to neće biti verska poseta, već papinovo putovanje kao šefa države, Vatikana,, koje uključuje sastanke sa predsednikom i sekularnim zvaničnicima Rusije.

"Nakon Donbasa, papa će možda krenuti u Ukrajinu kako bi preneo stav Rusije Kijevu i pomogao stranama da pronađu zajednički jezik, jer on sebe vidi kao neutralnog posrednika“, prenosi TASS reči Sevastjanova.

Ruski patrijarh Kiril ranije je otkazao odlazak na međuverski skup u Kazahstanu, koji se održava tokom septembra, gde je trebalo da se susretne i sa poglavarom Rimokatoličke crkve.

(Espreso / Fonet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.