Meksiko izručio El Čapa Amerikancima pred Trampovu inauguraciju
Foto: Reuter

Baš na vreme

Meksiko izručio El Čapa Amerikancima pred Trampovu inauguraciju

Guzman je bio na listi najtraženijih vođa narko kriminala sve do hapšenja u januaru prošle godine. On je šest meseci pre toga pobegao iz izuzetno obezbeđenog zatvora u centralnom delu Meksika tako što se iskrao kroz više od 1,6 kilometara dugi tune
Objavljeno: 08:37h

Ozloglašeni meksički narko bos Hoakin "El Čapo" Guzman izručen je iz severnog Meksika u SAD,dan uoči inauguracije Donalda Trampa za novog američkog predsednika.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pozivajući se na izvor iz meksičke vlade Rojters prenosi da je El Čapo upućen u Njujork.

Agencija podseća da je Guzman bio na listi najtraženijih vođa narko kriminala sve do hapšenja u januaru prošle godine. On je šest meseci pre toga pobegao iz izuzetno obezbeđenog zatvora u centralnom delu Meksika tako što se iskrao kroz više od 1,6 kilometara dugi tunel. "Vlada je... danas izručila gospodina Guzmana Loeru vlastima SAD", navedeno je u saopštenju meksičkog Ministarstva spoljnih poslova. Vlada je odbila pokušaje "El Čapovih" advokata da sprece izručenje. "Dobro je konačno ga poslati na američku stranu", rekao je neimenovani zvaničnik američke policije koji se nalazi u Meksiku. On je ipak dodao da ne misli da je Meksiko "previše razmišljao" o tajmingu izručenja, dan uoči Trampove inauguracije, ali je ocenio da izručenje narko bosa "svakako nije loša stvar".

BONUS VIDEO:

Reljefna umetnost koja obara s nogu: O njenim slikama piše ceo svet!

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.