ASANŽ SE PREDAJE! Obama ispunio osećanje i oslobodio Meninga, sad je red na Džulijana
Foto: Fonet / AP

pogodba

ASANŽ SE PREDAJE! Obama ispunio osećanje i oslobodio Meninga, sad je red na Džulijana

Posle odluke predsednika SAD da pomiluje čoveka koji stoji iza najveće afere WikiLeaksa, očekuje se da će se vlasnik ovog sajta sam predati
Objavljeno:

WikiLeaks je poručio da je njihov osnivač Džulijan Asanž spreman da bude isporučen Sjedinjenim Državama, posle odlluke predsednika SAD Baraka Obame da pomiluje Čelsi Mening.

Odlazeći predsednik SAD odlučio je da oslobodi Meningovu, skoro 30 godina pre isteka zatvorske kazne koju je dobila zbog dostavljanja poverljivih podataka Asanžu, na osnovu kojih je napravljena najveća afera u novijoj istoriji - afera WikiLeaks.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Džulijan Asanž, inače, u strahu od izručenja živi u ambasadi Ekvadora u Londonu od 2012. godine.

Asanž veruje da ga čeka izručenje Sjedinjenim Državama, zbog afere WikiLeaks, mada je jedina država koja trenutno traži njegovo izručenje - Švedska, koja ga traži u vezi optužbe za silovanje.

Inače, Meningova, koja je transseksualac, i u vreme izbijanja afere zvala se Bredli Mening, rekla je da je ukrala i isporučila poverljive dokumente američke vlade kako bi "podigla svest o uticaju rata".

Asanž je ranije najavio da će se rado predati Sjedinjenim Državama, ali samo ukoliko Amerikanci puste Čelsi Mening iz zatvora. Pošto je ovo najavljeno za 17. maj, mnogi očekuju da će nedugo zatim i Asanž ispuniti ovo obećanje i pojaviti se pred američkim istražiteljima.

Asanžovu nameru da se preda Amerikancima potvrdila je i Melinda Tejlor, članica njegovog advokatskog tima, koja je rekla da "ono što je Asanž napisao u tvitu (da će se predati ukoliko Meningovu puste) - još važi".

(Espreso.co.rs/Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.