Tramp zapretio BMW-u: Uvešću vam porez od 35 odsto!
Foto: Fonet

opa!

Tramp zapretio BMW-u: Uvešću vam porez od 35 odsto!

Donald Tramp je za Bild rekao da želi da bavarski proizvođač luksuznih vozila novu fabriku gradi u SAD-u jer bi to, po njemu, bilo mnogo bolje za tu kompaniju
Objavljeno: 19:33h

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp upozorio je u razgovoru za Bild da nemačkom BMW-u namerava da uvede carinu od 35 posto na sva vozila koja bi se proizvodila u novoj fabrici u Meksiku i potom izvozila na američko tržište.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Trump je u intervjuu, objavljenom u nedelju, kazao da želi da nemački proizvođač luksuznih vozila novu fabriku gradi u SAD-u jer bi to, po njemu, bilo mnogo bolje za tu kompaniju.

BMW-ova direktorka istakla je da će se u BMW-ovoj fabrici u mestu San Luis Potosi od 2019. proizvoditi BMW serije 3, a vozila će biti namenjena svetskom tržištu. Meksičko postrojenje predstavljalo bi dodatno povećanje kapaciteta za proizvodnju te serije, uz već dva postojeća u Nemačkoj i Kini.

Tramp je za Bild pohvalio kvalitet nemačke auto industrije, rekavši kako su vozila Mercedesa česta na ulicama Njujorka.

Rekao je, naime, da Nemci ne kupuju Ševrolete po istoj stopi po kojoj Amerikanci kupuju nemačke automobile, nazvavši pritom poslovne odnose "nepoštenom jednosmernom ulicom". Naveo je i kako se zalaže za slobodnu trgovinu, ali ne po svaku cenu.

Direktorka BMW-a istakla je da je BMW snažno prisutan u SAD-u gde zapošljava gotovo 70.000 ljudi.

BONUS VIDEO: 10 dokaza da će DEDE HIPSTERI biti totalno kul!

(Espreso.co.rs / Hina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.