NATO JE ZASTAREO, POTREBAN NAM JE DOGOVOR SA RUSIJOM! Donald Tramp šokirao ceo svet
Foto: Fonet, Reuter

ISTORIJSKA IZJAVA

NATO JE ZASTAREO, POTREBAN NAM JE DOGOVOR SA RUSIJOM! Donald Tramp šokirao ceo svet

- Pod jedan, NATO je zastareo, jer je osmišljen pre mnogo, mnogo godina. Broj dva, države članice na plaćaju ono što treba da plaćaju. Zastareo je zato što se nije obračunavao sa terorom
Objavljeno:

Šuškalo se da budući američki predsednik Donald Tramp nije toliko privržen Severnoatlantskom paktu koliko bi, recimo, ljudi iz NATO želeli da to jedan američki predsednik bude, ali niko nije očekivao da on, samo 4 dana pred inauguraciju, to kaže tako eksplicitno i surovo.

- NATO je zastareo, potreban nam je dogovor sa Rusijom kako bi smanjili nuklearni arsenal i ublažili sankcije prema Moskvi - rekao je Tramp u nedelju, prenosi AFP.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je takođe pozdravio izlazak Velike Britanije iz Evropske Unije, i podržao pravljenje trgovinskog sporazuma sa ostrvljanima po hitnom postupku.

foto: AP / Martin Meissner

Tramp je kao "katastrofalnu" ocenio odluku nemačke kancelarkeAngele Merkel da otvori vrata Nemačke izbeglicama.

- Rekao sam davno da NATO ima probleme - rekao je Tramp za The Times of London i Bild. - Pod jedan, NATO je zastareo, jer je osmišljen pre mnogo, mnogo godina. Broj dva, države članice na plaćaju ono što treba da plaćaju. Istrpeo sam mnogo kritika kad sam rekao da je NATO zastareo. Zastareo je zato što se nije obračunavao sa terorom. Dva dana su me kritikovali. A onda su počeli da govore da je Tramp u pravu.

Budući predsednik SAD je onda, međutim, dodao nešto bitno:

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.