TURSKI AVION SE SRUŠIO NA GLAVNI GRAD KIRGISTANA: Poginulo više od 37 ljudi, uništeno 15 kuća! (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube/Politika25

Katastrofa

TURSKI AVION SE SRUŠIO NA GLAVNI GRAD KIRGISTANA: Poginulo više od 37 ljudi, uništeno 15 kuća! (VIDEO)

Avion se srušio u naselju oko 2,5 kilometra pre aerodromske piste na koju je trebalo da sleti
Objavljeno: 09:25h

Najmanje 37 ljudi, od kojih šestoro dece, poginulo je kada se teretni avion Turkish Airlinesa srušio nedaleko od areodroma Manas, južno od Biškeka, prestonice Kirgistana, javlja RT.

Najmanje četiri pilota turskog teretnog aviona su poginula, javila je agencija RIA Novosti. Jedan od članova posade čudom je preživeo pad, prenosi TASS.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Avion je leteo na ruti TK6491 iz Hong Konga za Biškek, a trebalo je da nastavi let za Istanbul.

Kirgistanske vlasti objavile su da se avion srušio u naselju nešto van glavnog grada Biškeka, oko 2,5 kilometra pre aerodromske piste na koju je trebalo da sleti.

U padu aviona potpuno je uništeno 15 kuća dok je preko 40 kuća oštećeno, a poginulo je najmanje 37 ljudi, od kojih šestoro dece. Vatrogasci, koji su odmah došli na lice, mesta pokušavaju da ugase požar.

Jedan od svedoka, koji nije želeo da bude imenovan, rekao je za AFP da su u padu aviona poginule čitave porodice, uključujući i decu.

Uzrok nesreće nije još poznat, ali je kirgistanski ministar za vanredne situacije Kubatbek Bronov rekao novinarima da je jutros na aerodromu Manas bilo maglovito, ali da vremenski uslovi nisu bili kritični.

Turski mediji navode da je avion pripadao transportnoj kompaniji, čije je sedište u Istanbulu, kao i da je poleteo iz Hong Konga.

Kirgistanski zvaničnici prvobitno su rekli da je u pitanju avion kompanije "Turkiš Erlajns", ali je turska kompanija "ACT Erlajns" saopštila da je letilica njihova, prenosi Rojters.

Uprava aerodroma saopštila je da je avion trebalo da stane na aerodromu u Manasu na putu iz Hong Konga ka Istanbulu, a da se srušio kada je pokušao da sleti pri slaboj vidljivosti.

Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu izrazio je danas saučešće svom kolegi iz Kirgistana Erlanu Abdildaevu, saopštilo je tursko Ministarstvo spoljnih poslova.

Svi letovi na aerodromu Manas pored Biškeka su odloženi do daljnjeg, javila je RIA Novosti. Na mestu nesreće je i premijer Kirgistana Sooronbej Jeenbekov.

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.