SILOVAO PA ZATRAŽIO STARATELJSTVO NAD DETETOM: Jeziva PROPAST američkog pravnog SISTEMA ženu ZAVILA u CRNO!
Krista Abelset, Foto: Printscreen/WBRZ

silovanje

SILOVAO PA ZATRAŽIO STARATELJSTVO NAD DETETOM: Jeziva PROPAST američkog pravnog SISTEMA ženu ZAVILA u CRNO!

Abelset je dobila zdravu devojčicu i šest godina je sve bilo u redu dok Džon Barns nije saznao negde 2011. da bi mogao da preuzme ćerku

Objavljeno:

Nadzornik za korupciju rekao je u utorak da traži od spoljnog organa za sprovođenje zakona da dođe i pregleda slučaj u kojem je žrtvi silovanja naloženo da plati alimentaciju svom počiniocu.

Manje od 24 sata nakon što je istražna jedinica VBRZ-a objavila priču, okružni tužilac Skot Perilou je takođe rekao VBRZ-u da razmatra slučaj. Pre danas, tužilac Skot Periluk je rekao da njegova kancelarija nije primila ništa o tome.

U ponedeljak uveče, upoznali smo vas sa Kristom Abelset. To je jedan od najneverovatnijih slučajeva koje su zastupnici žrtava rekli Istražnoj jedinici VBRZ-a koje su ikada videli, nakon što je sudija dodelio puno starateljstvo nasilniku žene i primorao je da plaća alimentaciju.

"Radim ovo dugo vremena", rekao je Rafael Gineš iz Metropolitan Crime Commission. "Nikada nisam video nešto ovako. Ovo je zbunjujuće i duboko uznemirujuće."

Gineš je bio toliko uznemiren istragom, da je zatražio od spoljnih organa za sprovođenje zakona da uđu i ispitaju je.

„Zbog toga danas upućujem drugoj agenciji, da oni to ponovo pogledaju da vide da li se penje na nivo krivičnog dela, a agencija kojoj bih to uputio imala bi ovlašćenja da tražiti nalog za hapšenje i uhapsiti sve krivce u ovom slučaju“, rekao je Gineš.

Abelset tvrdi da je bila silovana kada je imala 16 godina i da je sa tog susreta izašla trudna. To se dogodilo nakon što je napustila bar sa Džonom Barnsom, koji je imao 30 godina. Rekla je da je Barns pristao da je odvede kući, ali ju je umesto toga doveo u svoju kuću, gde je, kako je rekla, došlo do silovanja.

Abelset je dobila zdravu devojčicu i šest godina je sve bilo u redu dok Džon Barns nije saznao negde 2011. da bi mogao da preuzme ćerku.

,,Saznao je za nju kada je imala pet godina, a kada je saznao za nju, tražio je starateljstvo i hteo je da mi je oduzme“, rekao je Abelset. „Dodelili su mu 50/50 starateljstva uprkos činjenici da je dete izazvano silovanjem.

DNK, DNK test, Struktura DNK
foto: Profimedia

DNK test je deo sudskih dokumenata koji sa 99,97% tačnosti dokazuje da je Džon Barns otac deteta. Barns je imao 30 godina, a Abelset 16 u vreme začeća. Taj čin je u to vreme bio nezakonit, čak i ako je bio sporazuman; Abelset tvrdi da to nikada nije bilo.

Ona je 2015. godine podnela policijski izveštaj šerifskoj kancelariji župe Tangipahoa. Nije otišlo nigde.

„Ako se dete rodi usled krivičnog dela silovanja, zakon nalaže da nasilnik ne sme da ima posete ili kontakt sa tim detetom... mnogo manje starateljstvo“, rekao je Šon Kesidi iz Luizijanske fondacije za borbu protiv seksualnog napada.

Abelset je rekao da je ove godine sudija Džefri Keš Barnsu dao puno starateljstvo i naložio joj da plaća alimentaciju. Ona je rekla da je ta odluka doneta nakon što je navodno dala ćerki mobilni telefon. Tvrdi da joj ga nikada nije dala.

1 / 6 Foto: Printscreen/WBRZ

Sudski spisi koji se odnose na slučaj su zapečaćeni. Kada smo došli do zaposlenog u sudijskoj kancelariji, žena je rekla da ne može da govori o slučaju, pozivajući se na svoje sudske kanone.

„Ako je sudija zabrinut zbog pravosudnih kanona, on mora da se uveri da nije prekršio nijedan sudski kanon tako što nije učinio svoju dužnu revnost kako bi se uverio da nije došlo do krivičnog dela koje bi trebalo da uzme u obzir“, rekao je Gojeneče.

VBRZ se obratio šerifskoj kancelariji župe Tangipahoa za ažuriranje u utorak. Niko nam se nije javio.

VBRZ je takođe kontaktirao Stejt department za dečije i porodične službe da vidi da li može nešto da uradi da interveniše. Portparolka je rekla da "ovaj slučaj ne uključuje DCFS."

Saslušanje je zakazano za 15. jul o pitanju starateljstva u župi Tangipahoa.

Bonus video:

20:46

MILJKOVIĆ ĆE POKUŠATI DA IZVEDE JOŠ JEDAN MANEVAR PRED SUDOM Stručnjaci o sudbini Belivukove grupe: SVEDOCI SARADNICI PROGOVORILI

(Espreso/WBRZ.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.